Щатската валута достигна четиригодишен връх спрямо канадския долар

Щатският долар се покачи до най-високи стойности за последните четири години и половина спрямо канадския долар през днешния ден. Инвеститорите промениха своите нагласи спрямо щатския долар, след като Федералния резерв индикира, че може би ще повиши лихвените си проценти още през 2015 г.

Валутата на Съединените щати достигна ниво от 1,1277 спрямо канадската , което е най-високата й стойност от края на юли 2009 г., а към момента един щатски долар се разменя за 1,1266 канадски (ръст от 0,24% за деня).

Според технически анализатори, валутната двойка се очаква да намери подкрепа при нива 1,1200, а съпротивата се намира при котировки около 1,1350.

Федералният резерв на САЩ отново намали стимулите за икономиката с 10 млрд. долара и текущото ниво на политиката на количествени улеснения е 55 млрд. долара месечно изкупени облигации. Доларът допълнително подсили своите позиции след изказването на новия председател на ФРС Джанет Йелън, която съобщи, че вероятно институцията може да повиши лихвените проценти около шест месеца след края на програмата по стимулиране на икономиката, който се очаква да е в края на тези година.

Въпреки това, Федералният резерв обяви, че икономическата обстановка предполага лихвените проценти да бъдат запазени на рекордно ниски нива дори и след като инфлацията и безработицата се върнат в нормите на дългосрочните им тенденции.

Днес Департаментът по заетостта публикува данните за безработицата в САЩ, която показа, че първоначалните молби за помощи за безработни са се увеличили с по-нисък от очакваният темп и възлизат на 320 хил. спрямо 315 хил. през предходната седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25