Доларът върна печалбите, но все пак приключи малко по-високо поради данните за потребителското доверие

Доларът върна печалбите спрямо кошница от основни валути във вторник, но все пак приключи деня малко по-високо, след като търговците омаловажиха силните данни за потребителското доверие в САЩ и потенциала ЕЦБ да облекчи политиката допълнително.

Доларът бе на скромна печалба спрямо кошница от валути, отстъпвайки по-ранните печалби. След като търговците дисконтираха данните, показващи, че потребителското доверие в САЩ е по-силно от очакваното през март и се е изкачило до най-високата си стойност от януари 2008-а до сега.

Други смесени икономически данни оказаха приглушено влияние върху долара. Цените на еднофамилните жилища в САЩ са нараснали малко повече от очакваното през януари, докато отделен доклад показа, че цените на новите еднофамилни жилища са паднали през февруари.

Междувременно данни от Търговския департамент показаха, че продажбите на нови еднофамилни жилища са паднали с 3,3% до сезонно коригирания темп от 440 000 броя през февруари, което е най-ниската им стойност от септември до сега.

Еврото възвърна загубите си спрямо долара, след като търговците дисконтираха твърденията на председателя на ЕЦБ Марио Драги, члена на Управителния съвет и председател на Бундесбанк Йенс Вайдман и члена на Управителния съвет Джоузеф Макуч, които сигнализираха за възможността за нови облекчения.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от 6 основни валути, последно бе на печалба от 0,01%. Еврото последно бе на загуба спрямо долара от 0,09% на 1,3819, докато доларът бе на печалба от 0,04% спрямо йената на 102,29.

Доларът бе на печалба от 0,22% спрямо швейцарския франк, разменяйки се за 0,8827 франка.

Лекото покачване на долара все пак показа известно възстановяване от понеделник, когато слабите данни за производството в САЩ подбиха очакванията на търговците за силна серия от икономически данни, които да подкрепят плана на Фед да затегне паричните стимули.

Инвеститорите купуваха долара миналата седмица, след като председателят на Фед, Джанет Йелън, повдигна възможността за увеличение на лихвените проценти в началото на следващата година. Търговци заявиха, че силата на долара ще зависи от силата на икономическите данни.

Руската рубла задържа печалбите си спрямо долара, след като американският президент Барак Обама и съюзниците му се съгласиха да се въздържат от допълнителни, вредящи на икономиката, санкции, освен ако Москва не предприеме действия отвъд завземането на Крим.

Междувременно доларът бе на загуба от 1,55% спрямо рублата на 35,5225 рубли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25