Аглика Генова и Любен Димитров отново свирят и преподават в Русе през март

Аглика Генова и Любен Димитров
Снимка: Irene Zandel
Българското клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров е един от най-уважаваните ансамбли в света. Носителите на приза "Музикант на годината" 2001 имат силен клас по клавирни дуа в Хановер и са артистични директори на престижния конкурс в Маями, САЩ.


Тази година Аглика Генова и Любен Димитров не само изнесоха бляскав концерт с творби на Бах, Аренски, Григ, Моцарт-Бузони и Лист в рамките на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе, но и след 7-годишно отсъствие се завърнаха като преподаватели в Международната музикална академия "Проф. Саша Попов", провеждана в рамките на фестивала. Пет млади клавирни дуа и 11 индивидуални изпълнители заявиха участие в курса.

Наистина изживяването е много трепетно и много ласкаво бяхме посрещнати. Госпожа Ива Чавдарова както винаги ни приема като нейни родни деца тук в Русе. Благодарим й от сърце. Организацията на фестивала, както винаги, е изумителна. Оттам нататъка погледнато концентрирано към Музикалното училище и Академията - госпожа Мария Дуканова е истински герой, споделя Аглика Генова.

Чуйте интервюто с Аглика Генова и Любен Димитров и запис от концерта на дуото в Русе.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!