Доларът се срина след слабите данни за растежа на САЩ

В сряда изненадващо слабото четене на данните за растежа на САЩ през първото тримесечие изпратиха доларът надолу спрямо еврото и йената.

Тези загуби се запазиха дори и след като се потвърдиха очакванията, че Фед ще запази лихвените проценти непроменени. От централната банка също така продължиха да спазват графика за прекратяването на масивната си програма за изкупуване на облигации, която бе редуцирана до 45 млрд. долара месечно.

Икономиката на САЩ наскоро се стабилизира, след като изключително неблагоприятните зимни условия доведоха до забавянето й, заявиха от Фед.

По- рано през деня друг доклад показа, че инфлацията в еврозоната е нараснала, макар и с по- ниски от очакваното темпове. Това че инфлацията в момента се намира под целевите нива, дава възможност на ЕЦБ да започне да печата пари, но данните леко намалиха очакванията, че пресите ще заработят скоро.

По- силни от очакваното данни за заетостта в частния сектор на САЩ първоначално подкрепиха зелените пари, само за да видят падането им от по- високо, след като стана ясно, че темпът на растеж на БВП през първото тримесечие е бил едва 0,1%, при прогноза за увеличение от 1,2%.

Бизнес активността в Средния Запад в САЩ нарасна повече от очакваното през април, но това почти не бе регистрирано от пазарите.

Еврото отскочи от 3- седмично дъно и спечели 0,41% до 1.3868 долара, оставайки близо до върха за сесията на 1.3876.

Инвеститорите също така разпродадоха долара до 102.19 йени, което му донесе загуба от 0,41%.

Дебатите относно мащаба на дезинфлацията в Европа доминираше на пазарите през тази седмица, а по- слабият от очакваното ръст на цените в еврозоната от 0,7% първоначално запрати единната валута на 3- седмичното дъно спрямо долара.

Китайският юан падна до 18- месечно дъно спрямо долара, завършвайки на 6.2593 юана за долар, губейки 0,02%. Валутата изгуби 0,7% от стойността си през април и се обезцени с 3,3% спрямо долара от началото на годината до сега. През 2013 юанът бе на печалба от 2,9%.

Дилъри споделиха, че отслабването на юана е довело до това КЦБ да рециклира част от доларовите си запаси в еврови, за да ребалансира резервите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25