Доларът падна спрямо йената заради спада във възвръщаемостите на облигациите

американски долар;американска валута

Доларът поевтиня за пета поредна сесия спрямо японската йена във вторник, поради продължителните спадове на възвръщаемостите на съкровищните облигации, което според повечето анализатори отразява несигурността около перспективите за световния растеж.

Зелената валута може да претърпи допълнителни спадове спрямо йената, ако от ЯЦБ решат да не разширяват програмата си за изкупуване на активи. Очаква се в сряда централната банка да запази паричната си политика непроменена, но пазарите ще бъдат фокусирани върху пресконференцията на нейният председател Харухико Курода.

Междувременно австралийският долар падна до 2-седмично дъно спрямо своя американски съименник, наранен от спада в цените на желязната руда, която заема най- голям дял в износа на страната.

Но печалбите на американския долар спрямо австралийската валута не успяха да го подкрепят спрямо йената, която реализира серия от пет поредни печеливши сесии, през четири от които падаха и възвръщаемостите на съкровищните облигации на САЩ.

По време на късната търговия доларът бе на загуба от 0,2% на 101.25 йени. Двойката остана да се търгува под 200-дневната пълзяща средна за втори пореден ден.

Инвеститорите изразиха притеснения относно жилищния сектор на САЩ, който може да подкопае растежа на най- голямата икономика в света. Те изразиха притеснения и за икономическите перспективи пред Китай, който е един от основните двигатели на австралийския долар.

Късно във вторник австралийската валута изгуби 0,8% до 0.9230 щатски долара, достигайки най- ниската си стойност от 5 май до сега.

Австралийският долар се възстанови от дъната, достигнати в края на януари, но притесненията относно темпото на растежа на Китай продължиха да му тежат, а заместник-управителят на АЦБ, Гай Дебеле, заяви, че потенциалното забавяне на входящите в страната капитали показва допълнителна слабост.

Междувременно еврото изгуби 0,1% спрямо долара до 1.3698.

Единната валута може да се изправи пред по- силен насрещен вятър преди потенциално дестабилизиращите избори за Европейски парламент тази седмица, тъй като изглежда привържениците на евроскептичните партии с не дотам строги платформи се увеличават. Очакванията за предстоящо облекчаване на паричната политика на ЕЦБ също натежаха върху изгледите пред еврото.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25