Мексиканското песо записва 31-ви ден на непрестанни понижения

Мексиканското песо се понижава за 31-ви пореден ден, след като инвеститорите очакваха прокарването на законите, които ще отворят контролирания от държавата енергиен сектор за частни компании, създавайки пазарни условия.

Към 16:00 ч. в Мексико сити песото загуби нови 0,1% спрямо щатската валута и един долар се разменяше за 12,8715 песо. Тримесечната волатилност на мексиканската валута се понижи до 6,57% през днешния ден, което е най-ниската стойност на индикатора от септември 2008-а г.

Законотворците разглеждат предложените от президента на страната Енрике Пена Нието правила и мерки за промени в законодателството относно енергийния и телекомуникационния сектор, целящи да ускорят темпа на растеж на мексиканската икономика. Анализатори смятат, че сега всичко зависи от силата на реформите, които ще бъдат одобрени от Конгреса.

Търговският излишък на страната, обявен през миналия месец, бе цели 510 млн. долара. Данните изненадаха инвеститорите и анализаторите, които очакваха дефицит в размер на около 433 млн. долара.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25