Песото загуби 1,2% от стойността си през последните два дни след изненадващо решение на Мексиканската централна банка

Мексиканското песо поевтиня до едномесечен минимум спрямо щатската валута, след като Централната банка в страната неочаквано понижи лихвените си проценти и намали атрактивността на националната валута за международните инвеститори.

Песото се понижи за втори пореден ден, губейки нови 0,8% от стойността си до 13,0302 долара към 16 ч. в Мексико сити, което е най-ниската му цена на затваряне от 5-и май. Мексиканската централна банка неочаквано понижи основните си лихвени проценти от 3,5% на 3% на 6-и юни. Решението изненада мнозинството анализатори и инвеститори, които не очакваха промяна в лихвената политика на институцията. На 21-ви май институцията понижи и прогнозите си за икономическия растеж в страната, като промени диапазона на 2,3% до 3,3% спрямо предходната прогноза за ръст на БВП в интервала от 3% до 4%. Основна причина за корекцията е стагнацията на щатската икономика през първата четвърт на годината. Съединените щати са отправна точка за голяма част от мексиканския износ. За последните два дни мексиканската валута загуби 1,3% от стойността си.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25