Доларът падна след като слабите данни за САЩ намалиха вероятността за затягане на политиката на Фед

Американският долар достигна едномесечно дъно спрямо кошница от валути в сряда, след като слабите данни за БВП и поръчки на трайни стоки в САЩ сигнализираха вероятността за запазване на миролюбивата позиция на Фед.

От министерството на търговията в САЩ заявиха, че БВП е паднал с 2,9% на годишна база през първото тримесечие, вместо докладваният миналия месец 1%, регистрирайки най- слабото си представяне за последните 5 години.

В отделен доклад, от министерството заявиха, че поръчките на трайни стоки в САЩ са паднали с 1% миналия месец, отбелязвайки първия си спад за последните три месеца.

На 18 юни от Фед изразиха увереността, че икономиката на САЩ се възстановява по план и намекнаха, че може да последва малко по- агресивен темп на увеличение на лихвените проценти следващата година. От централната банка, обаче, намалиха прогнозите си за ръста на дългосрочните целеви лихвени проценти. Търговците следят отблизо данните за знаци относно това кога централната банка на САЩ ще увеличи лихвения процент.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, бе на загуба от 0,14% до 80.216. По- рано индексът достигна най- слабата си стойност за последния месец на 80.091.

Еврото бе на печалба от 0,18% спрямо долара, разменяйки се при курс 1.3630. Единната валута достигна 2- седмичен връх на 1.3651 долара по- рано през сесията.

Доларът бе на загуба от 0,13% спрямо японската йена на 101.81 йени, след като падна до 2- седмично дъно на 101.62. Зелените пари загубиха 0,12% спрямо швейцарския франк, достигайки 0.8927 франка.

Анализатори заявиха, че йената, която е възприемана като безопасно убежище, е нараснала донякъде поради геополитичеките напрежения, произтичащи от сунитската бунтовническа атака в Ирак.

Британският паунд заличи незначителните си печалби спрямо долара след слабите данни за САЩ и приключи сесията на загуба от 0,06% на 1.6982.

Анализатори заявиха, че слабостта на паунда се дължи на продължаване на загубите от вторник, когато валутата падна, след като председателят на АЦБ, Марк Карни, намали очакванията, че банката може да увеличи лихвените проценти преди края на годината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25