Златото поевтиня в четвъртък, след като данните за заетостта показаха икономическа сила

Златото поевтиня в четвъртък, след като оптимистичните данни за новите молби за помощи при безработица в САЩ и по-евтините цени на петрола изпратиха цените на метала под 2-месечния връх, достигнат миналата седмица, като липсата на инвестиционен интерес може да постави допълнителен натиск върху благородния метал.

Кюлчетата паднаха, след като потребителските разходи нараснаха по-малко от очакваното през май, принуждавайки икономистите да намалят оценката си за растежа през второто тримесечие.

Въпреки това остава малко съмнение, че икономиката се разширява, което намали привлекателността на златото в ролята му на средство за хеджиране. Друг доклад в четвъртък показа, че броят на американците, търсещи обезщетения за безработица, отново е спаднал миналата седмица.

Анализатори заявиха, че скорошните печалби на златото масово са били предизвикани от закриването на къси позиции, след като спекулантите са изкупили обратно мечите си залози, докато публично търгуваните фондове, базирани на злато, не са успели да привлекат купувачи въпреки високите цени.

Спот цените изгубиха 0,3% до 1316.97 долара за тройунция.

Американските фючърси върху злато с доставка през август поевтиняха с 5,60 долара до 1317 долара за тройунция при обем на търговията около 10% под 30-дневната пълзяща средна.

Благородният метал спечели 4% от миналия четвъртък и достигна 2-месечен връх на 1325.90 долара за тройунция във вторник поради притесненията около ескалиращото насилие в Ирак.

Цените на златото се оказаха под натиск и поради коментарите на президента на Фед Сейнт Люис Джеймс Булард, който заяви, че увеличението на лихвените проценти трябва да настъпи по-скоро рано, отколкото късно. Негативен бе и спадът при цените на суровия петрол, след като страховете относно нарушаването на доставките от опустошения от войната Ирак намаляха.

Физическото търсене на злато при основния му консуматор - Китай, остана приглушено, споделиха дилъри, тъй като по-високите цени са ограничили търсенето.

Сред останалите благородни метали среброто бе на печалба от 0,4% до 21,06 долара за тройунция, надминавайки представянето на златото.

Инвеститорите в метали от групата на платината продължиха да наблюдават развитието в Южна Африка, където миньорите постепенно започнаха да се завръщат на работа, след като сключиха споразумение за заплащането с производителите, прекратявайки 5-месечната стачка.

Междувременно, почти четвърт милион южноафрикански работници в сектори от машиностроене до комуникации ще стачкуват за неопределен период от 1-ви юли в търсене на по-добро заплащане.

Спот платината поскъпна с 10 цента до 1464,50 долара за тройунция, докато спот паладият спечели 0,2% до 831,40 долара за тройунция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покачването на петрола избледня

Златото и вчера падна, но днес започна да расте, тъй като инвеститорите търсят сигурност при опасенията за Дойчебанк. Търговията е в тесни граници като основна подкрепа е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара, докато съпротивя е низходящата трендлиния след върха от юли, която трябва да бъде пробита, за да може да има покачвания...

публикувано на 30.09.16 в 08:14

Петролът леко отстъпва след вчерашния скок

Черното злато леко отстъпва днес, като инвеститорите подложиха на съмнение това дали постигнатото споразумение за намаляване на добивите от ОПЕК ще бъде обвързващо. Вчера цените скочиха с 6% в резултат на новината, че държавите от ОПЕК са стигнали до първото намаляване на производството от осем години насам. Петролните министри..

публикувано на 29.09.16 в 14:24

ОПЕК се съгласи с необходимостта да намали петролното си производство

Организацията на страните-износителки на петрол обяви, че нейните членове са постигнали съгласие, че те трябва намалят производството на суров петрол, за да ограничат свърхпредлагането на ценната суровина в световен план. Изненадващото решение на 14-членния картел доведе до солиден ръст на петролните цени с близо 6%, въпреки че редица..

публикувано на 29.09.16 в 10:37

Златото пада, среброто расте

Златото продължи да пада, докато среброто се покачи. Основна подкрепа при жълтия метал е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара. Под 1300 долара има разположени много стоп ордери. При базовите метали отново изпъкна никелът, който отчете 6-седмичен връх, след като от Филипините съобщиха, че 3/4 от мините в страната не отговарят на..

публикувано на 29.09.16 в 08:25

Предпазливо повишение на петролните цени след пореден спад на американските запаси на суров петрол

Петролът поскъпва предпазливо на пазарите на суровини, парирайки част от солидната обезценка през вчерашната търговия, тъй като Американският петролен институт (API) отчете пореден изненадващ спад на седмичните петролни запаси в САЩ. Инвеститорите обаче остават притеснени относно резултатите от днешната неофициална среща на ОПЕК, съмнявайки се, че ще..

публикувано на 28.09.16 в 12:15