Доларът прибави към печалбите си за месеца след оповестяването на данните за пазара на труда в САЩ

Американският долар поскъпна спрямо кошница от валути в четвъртък, отбелязвайки най- голямата си печалба на месечна база за последните 12 месеца, след като данните за пазара на труда в САЩ подкрепиха очакванията за затягане на паричната политика на Фед.

От Министерството на труда заявиха, че индекса на разходите по заетостта е нараснал с 0,7% през второто тримесечие, реализирайки най- голямото си увеличение за последните 5- и половина години.

Седмичните молби за помощи при безработица нараснаха до 302 000. Макар това да бе малко над очакваното, 4- седмичната средна стойност на молбите падна с 3 500 до 297 250, достигайки най- ниската си стойност от април 2006 до сега.

Доларовият индекс достигна нов 10- и половина месечен връх на 81.573 след оповестяването на данните, но впоследствие се отдръпна поради прибирането на печалби преди данните за неселскостопанската заетост в САЩ, които предстои да бъдат оповестени в петък, като очакванията на икономистите са за ръст от 233 000 работни места през юли.

Анализатори заявиха, че Фед може да предприеме по- войнствени възгледи относно увеличаването на лихвения процент след края на септемврийското си заседание, предвид скорошните признаци за възстановяване на икономиката. Очаква се по- високите лихвени проценти да се отразят положително за долара, привличайки капиталови потоци към САЩ.

Еврото се търгуваше на загуба от 0,06% при курс 1.3388, оставайки малко над 8- месечното дъно на 1.3372. Доларът бе на печалба от 0,05% спрямо японската йена до 102.80 и от 0,01% спрямо швейцарския франк до 0.9085.

Търговците до голяма степен пренебрегнаха данните, показващи, че темпото на бизнес активността в Средния Запад през юли е спаднало до най- ниската си стойност от юни 2013 насам.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, нарасна с 0,03% до 81.454. Индексът записа най- голямата си месечна печалба за последните 1- и половина години, нараствайки с над 2% през юли.

Възвръщаемостта по еталонните 10- годишни правителствени облигации на САЩ нарасна до 2,56%. На Уолстрийт еталонният индекс S&P 500 преживя най- тежкия си ден от април насам поради притесненията относно силата на отвъдморските икономики и продължаващото напрежение в отношенията с Русия.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25