Спад на долара след силния месец юли

Американският долар днес се търгува спокойно, след като в петък пострада и отчете най-голям дневен спад за последния месец. Той дойде след серия от икономически данни, които накараха пазарите да отдалечат очакванията си за старта на кампанията на Федералния резерв по повишение на лихвите.

Ръстът на работните места в САЩ се забави през юли, безработицата неочаквано се повиши, а инфлацията остана подтисната. Сборът от данните би трябвало да даде на Фед огромно пространство да задържи лихвите ниски за известно време.

През месец юли долара се представи най-силно за последната повече от една година, тъй като подобряващите се данни от САЩ убедиха пазарите, че повишението на лихвите е отдалечено на разстояние по-малко от 12 месеца. Така всяко разочарование в данните за заетостта лесно води до теглене на печалби.

Това позволи на еврото да се качи над 1.34 срещу зелените пари и да се отдалечи от осем месечното дъно на 1.3366, което удари миналата седмица. Долар/йена е на 102.62 при достигнат в предните дни четири месечен връх от 103.15. Предлагащата сигурност японска валута напредна и срещу австралийския и новозеландския долар, отчасти подкрепена от потоците търсещи сигурност заради опасенията за неплащане на дълга на Аржентина и напрежението между Русия и Запада, което доведе до спад на американските и европейските капиталови пазари.

В неделя данни от Китай показаха, че ръста в сектора на услугите е спаднал през юли до 6-месечно дъно след най-слабия ръст на новите поръчки за последната година. Това също вреди на рисковите покупки.

Все пак всеобщата слабост на зелените пари помогна на австралийския долар да скочи над 0.93. Утре Австралийската централна банка има редовно заседание за монетарната политика. Европейската, Английската и Японската централни банки също имат заседания през тази седмица, но както е случая с Австралийската, също не се очакват промени в монетарните им политики.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25