Еврото стабилно преди заседанието на ЕЦБ

Еврото показва сила днес и се задържа над деветмесечното дъно от вчера преди редовното заседание на ЕЦБ, докато австралийският долар падна след изненадващо слаби данни за заетостта в страната. Сутринта котировките при него бяха 0,9282 срещу зелените пари, което е близо до двумесечното дъно от миналата седмица на 0,9275. Това ниво вероятно ще окаже подкрепа, но в крайна сметка едва ли ще спре поевтиняването.

Австралийският долар беше поразен от изненадващо слабите данни за пазара на труда, които показаха, че безработицата е скочила през юли до 12-годишен връх от 6.4%. Разочарованието на пазарите може да съживи спекулациите за още едно намаление на лихвите. Повечето дилъри обаче са скептично настроени, че лошите данни ще променят моментално позицията на централната банка за задържане на стабилни лихви. Лихвите в Австралия бяха оставени в сряда на рекордно ниските нива от 2,5%, което прави вече една година без промяна. Централната банка едва ли ще промени позицията си, която се базира на набор от данни, още повече че данните за заетостта са познати с волатилността си.

Останалите валути останаха почти без промяна през нощта преди заседанието по-късно днес на ЕЦБ. Прогнозите за него са да не доведе до промяна на лихвите, тъй като ЕЦБ оценява влиянието на стимулите, които стартира през юни, когато намали лихвите до рекордно ниски нива и стана първата централна банка, която таксува банките за техните депозити при нея и даде начало на нова програма от ултраевтини четири годишни заема. Слабостта обаче на някои данни в еврозоната в съчетание с упорито ниската инфлация поддържа живи някои очаквания за прибягване в крайна сметка до количествени поощрения. Пазарите очакват днес да чуят как председателя на ЕЦБ Марио Драги ще характеризира сегашното състояние на икономиката, имайки предвид увеличените рискове пред икономиката на Германия и ефекта от санкциите срещу Русия и геополитическия риск, които могат да намалят очакванията на ЕЦБ. Признание на тези негативни аргументи може да доведе до спад на еврото.

Единната валута тази сутрин се разменяше за 1,3387 срещу долара след вчерашния спад до 1,3333, най-ниско ниво след ноември, което дойде след разочароващи данни от Италия и Германия. Италия неочаквано се е върнала към рецесия през второто тримесечие, докато индустриалните поръчки в Германия през юни са отчели най-голям месечен спад след септември 2011-а.

Кросът евро-йена е на 136,78 при вчерашно осеммесечно дъно на 136,16. Долар/йена е на 102,17 след вчерашните спорадични движения. В сряда доларът внезапно слезе до десетдневно дъно от 102,30 до 101,76 в рамките на няколко минути, което доведе до спекулации за подадена огромна поръчка.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25