Еврото продължава да се бори с нивото от 1,34 долара

Еврото успя да отскочи от достигнатото годишно дъно вчера и дори възвърна частично позициите си, но съпротивата при 1,34 изглежда много сериозно препятствие.

Според Карън Джоунс, директор на звеното за технически анализ на "Комерцбанк", двойката EUR/USD все още не е успяла за затвори под основата на месечния облак, намиращ се в момента на 1,3338.

Освен това от банката не пропускат да отбележат наличието на дивергенция на индикатора RSI и формацията "чук" на графика от типа "японски свещи". Това са два сигнала, че в краткосрочен план еврото ще опита възстановяване. Предвид на това, че възстановяването вероятно ще бъде удържано от тримесечната низходяща трендлиния, мечата графична картина няма да се промени, смятат от “Комерцбанк“.

Валутните стратези на OCBC Bank от своя страна също смятат, че под 1,34 еврото е изложено на натиск, като следващата подкрепа то може да очаква от 1,33 нивото, докато във възходяща посока 1,3450 зоната ще продължи да удържа биковете.

Пазарът остава в очакване на новини от заседанието на Европейската централна банка по-късно днес.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25