Еврото падна до едногодишно дъно спрямо долара

Доларът поскъпна до най- високото си ниво спрямо еврото за последната година в понеделник, след като слабите икономически данни за Германия и коментарите от страна на председателя на ЕЦБ, Марио Драги, насърчиха залозите в подкрепа на виждането, че предстои допълнително облекчаване на паричната политика в еврозоната.

Подкрепен от нарастващите спекулации, че Фед е близо до увеличаването на лихвения процент, доларовият индекс нарасна с 0,25% по време на късната нюйоркска търговия, след като докосна връх за 2014 на 82.588.

Индексът, който измерва силата на долара спрямо кошница от други шест основни валути, последно бе на тези нива през септември 2013.

Акциите на Уолстрийт също поскъпнаха, следвайки печалбите на европейските акции и спада на лихвените проценти в еврозоната. Индексът за най- големите американски компании S&P 500 премина границата от 2000 пункта за пръв път.

Преди да започне валутната търговия с САЩ, индексът за бизнес климата в Германия IFO, базиран върху месечното анкетиране на 7000 компании, спадна от 108 до 106.3, представяйки се по- зле от очакваното.

Тези данни, на фона на конфликта между Русия и Украйна, който нанесе сериозни щети на европейските икономики, допринесоха за укрепването на възгледите, че може да се наложи ЕЦБ да облекчи отново паричната си политика в близкото бъдеще.

Еврото изгуби 0,4% от стойността си спрямо долара и остана да се разменя при курс 1.3184 долара за едно евро след обявяването на данните за бизнес климата в Германия, достигайки най- ниското си ниво от септември 2013 до сега.

Единната валута също така докосна 19- месечно дъно спрямо швейцарския франк по време на първия търговски ден след речта на Марио Драги.  Използвайки по- твърд от обичайния си тон, председателят на ЕЦБ заяви в петък, че централната банка е готова да реагира с всички “налични” средства, в случай че инфлацията падне допълнително.

Следващото заседание на ЕЦБ ще се проведе на 4 септември.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25