Слабост на долара с приближаването на заседанието на Фед

Американският долар отчита днес малки загуби заради очакванията за по-умерени коментари от Федералния резерв. Зелените пари се котират на 107,83 йени. Еврото също премина над 1,27 след вчерашното дъно на 1,2665. Единната валута достигна 1,2723, но не успя да пробие съпротивата при 1,2727, която представлява 50% корекция на спада от 21-ви до 23-ти октомври от 1,2841 до 1,2614. Австралийският долар премина над 0,88, но остава в преобладаващия рейндж от 0,8640 – 0,89 след обезценката през септември от 6,3%.

Данни в понеделник показаха, че секторът на услугите в САЩ се е забавил през октомври до 6-месечно дъно, докато фабричното производство в Тексас е спаднало. Цифрите насочват към мисълта за забавяне на икономическия растеж в началото на четвъртото тримесечие. Това засилва очакванията, че Фед ще увери пазарите, че повишението на лихвите все още е достатъчно независимо, че приключва програмата от стимули посредством покупки на облигации.

Заседанието на Фед започва днес и ще завърши утре. При слабата инфлация в САЩ, препъванията на европейската икономика и силата на долара, пазарите ще следят дали Фед вижда рискове в очакванията си, че икономиката ще продължи да се засилва. В подкрепа на тези рискове излезе доклад, показал, че бизнес настроенията в Германия през октомври са достигнали двегодишно дъно, което означава, че най-голямата европейска икономика ще има трудности през четвъртото тримесечие. Отделни цифри показаха, че ЕЦБ е похарчила само 1,704 милиарда евро миналата седмица при покупки на покрити облигации, което поставя въпросителни относно ефективността на новата програма в подкрепа на кредитите за бизнеса и оттук в подкрепата на икономиката в еврозоната. Ако ЕЦБ продължи със същия темп да купува покрити облигации, както през първата седмица на новата програма, ще изминат много години, преди да се достигне целта от 600 милиарда евро. Представител на ЕЦБ сподели, че програмата за покупки на активи от частния сектор може би няма да изпълни целта си и това ще увеличи натиска за по-смели действия в началото на следващата година, като покупките на държавни облигации остават вариант.

Днес в Азия и Европа няма значими новини, което насочва вниманието към стоките за дълготрайно употреба в САЩ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25