Паундът достигна 14-месечно дъно

Доларът прекъсна възхода си спрямо йената и еврото, но британският паунд достигна 14-месечно дъно спрямо щатската валута поради миролюбивите коментари на АЦБ.

Доларът остана без особена промяна спрямо йената на 115,72, след като предишния ден достигна 7-годишен връх на 116,11. Йената донякъде се стабилизира, след като говорителят на японското правителство Йошихиде Суга успокои спекулациите, че министър-председателят Шиндзо Абе ще проведе предсрочни избори през декември.

Спекулациите относно изборите увеличиха надеждите, че Абе ще използва победата, за да приложи втория кръг от рефлационни мерки и евентуално ще забави планираното увеличение на данъка върху продажбите, което изпрати японския Nikkei до 7-годишни върхове и съответно се отрази отрицателно върху йената.

Следващите новини, които биха могли да повлияят върху пазара, са данните за новите молби за помощи при безработица, които ще бъдат оповестени по-късно днес, и продажбите на дребно за САЩ, които ще бъдат обявени в петък.

Данните може да подкрепят бляскавите икономически перспективи пред икономиката на САЩ спрямо тези на Европа и Япония, което е ключовият фактор, който помогна на долара да поскъпне спрямо еврото и йената.

Еврото остана без особена промяна на 1,2439 долара, продължавайки да се търгува в тесен рейндж над 2-годишното дъно на 1,2358, достигнато миналата седмица.

Паундът остана на 14-месечно дъно на 1,5769 долара, след като изгуби почти 0,9% поради миролюбивите коментари на АЦБ.

В сряда от банката заявиха, че инфлацията вероятно ще падне под 1% и затягането на паричната политика ще се случва с бавни темпове. Председателят Марк Карни заяви, че е уместно пазарите да очакват малко по-облекчени монетарни условия.

Швейцарският франк се задържа близо до 26-месечния връх спрямо еврото на 1,2017. Пробив на ограничението на Швейцарската национална банка от 1,20 франка за едно евро може да принуди швейцарските банкери да се намесят и да отслабят валутата си.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25