Доларът се засили срещу всички валути след намаланието на лихвите в Китай

Доларът нараства срещу останалите валути, получавайки сила от намалението на лихвите в Китай, което постави под натиск юана и азиатските валути. Австралийският долар успя да получи само за кратко сила от намалението на китайските лихви в неделя, което е последният опит в подкрепа на втората по големина икономика в света, която губи скорост и рискува дефлация. След рали до 0.7850 последва спад на австралийския долар до 0.7772. Натискът дойде заради смесените местни икономически данни, както и заради опасенията, че по-бавната китайска икономика увеличава аргументите за нови намаления на лихвите в Австралия. Заседанието на Австралийската централна банка за март е утре и има много спекулации, че ще има нова редукция до нива от 2%. Анализаторите са разделени в мненията дали ще има намаление на лихвите веднага след понижението през февруари. Ако липсва такова, австралийският долар може да реализира рали на облекчението. Намаление на лихвите най-вероятно ще го доведе до по-ниски нива.

Силата на долара срещу китайския юан и азиатските валути помогна на зелените пари и срещу основните валути. Еврото слезе на 1.1181 след ново едномесечно дъно през нощта на 1.1160. Ключово събитие за евро/долар е предстоящото заседание на ЕЦБ в четвъртък. Инвеститорите очакват допълнителни детайли относно програмата за изкупуване на правителствени облигации на стойност 1 милиард евро, която започва този месец. ЕЦБ може да дискутира също дали да приема гръцки правителствени облигации като гаранция при директното финансиране, което спря да прави от началото на февруари.

Долар/йена удари двуседмичен връх от 119.95 след което се върна на 119.76.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25