Данните от САЩ отново разочароваха доларовите бикове

Доларът достигна най-ниската си стойност за седмицата спрямо кошница от валути в четвъртък, след като новата серия икономически данни отново се оказа разочароваща за купувачите на щатската валута.

Доларовият индекс се понижи до 97,282, достигайки най-ниската си стойност от 8-и април до сега.

За разочарование на доларовите бикове началното жилищно строителство нарасна по-малко от очакваното през март, продължавайки серията от разочароващи данни, които предполагат, че икономиката се бори да се възстанови след мекото първо тримесечие.

Президентът на Фед - Атланта, Денис Локхарт, заяви, че скорошните „мътни” данни са го накарали да се откаже от увеличение на лихвения процент през юни. Локхрат обаче добави, че е уверен, че икономиката ще остане на пътя към възстановяването.

С минаването на долара в защитни позиции, еврото успя да се изкатери до 1,0818, дори на фона на продължаващата паника около Гърция. Последно единната валута се търгуваше за 1,0767 долара.

По повод кризисното положение в Гърция, главата на МВФ заяви, че няма да се съгласи да остави Атина да отложи планираното плащане по спасителния заем.

Спрямо йената еврото достигна едноседмичен връх на 128,57. За сравнение, доларът остана около 119,04, далеч от върха за седмицата на 120,84.

Стоковите валути също реализираха печалби спрямо долара, като канадският долар достигна нов 3-месечен връх близо до 1,2143. Новозеландският долар достигна 3-седмичен връх около 77 цента.

Австралийският долар за кратко проби над 78 цента за пръв път през последните три седмици, продължавайки възхода си, породен от оптимистичните данни за местната заетост от този четвъртък.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25