Купуващите долари се отдръпнаха преди изхода от заседанието на Федералния резерв

Доларът продължава да губи позиции, докато пазарът се защитава от риска Федералният резерв да излезе с по-предпазлива позиция в края на двудневното редовно заседание, което завършва днес в 21 часа българско време.

Централната банка обмисля монетарната си политика във време, когато икономиката попадна на временни затруднения, които основно се приписват на по-суровата зима, силния долар и прекъсването на работата по пристанищата на Западното крайбрежие. Часове преди изявлението на Фед пазарът ще получи първата оценка за представянето на американската икономика през първото тримесечие. Икономистите прогнозират ръста от 2,2% да се е забавил до 1% на годишна основа.

При натиска върху долара еврото приближи нивата от 1,10 за първи път от три седмици, като днес сутринта се котира на 1,0971. Стерлингът скочи до двумесечен връх от 1,5344, докато канадският долар удари тримесечни най-добри стойности от 1,2015 срещу южния си съсед. Долар/йена слезе до дъно от 118,77, приближавайки долния край на рейнджа от този месец 118,52-120,84.

Най-силно се представи австралийският долар, който скочи с над цент и проби нивата от 0,80 срещу зелените пари за първи път след края на януари. Това е рязка промяна от шестгодишното дъно на 0,7534, ударено в началото на месеца. Австралийският долар натрупа солидни печалби заради нарастващите очаквания за облекчение на монетарната политика в Китай и възстановяването на цената на желязната руда през миналата седмица. Подкрепа оказа и реч на управителя на Австралийската централна банка, който във вторник не говори срещу валутата.

Търговията през нощта беше вяла, тъй като официален празник в Япония намали активността на азиатските пазари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25