Доларът поскъпна спрямо йената след данните от САЩ

Доларът поскъпна спрямо йената в четвъртък, след като данни от САЩ показаха признаци за стабилизиране на пазара на труда, както и че икономиката набира инерция, давайки основания на Фед да увеличи лихвените проценти до края на годината.

Следвайки оптимистичните данни, доларът поскъпна спрямо йената, но не можа да обърне посоката спрямо еврото, което поскъпна поради ръст при възвръщаемостите на германските облигации.

Освен това доларът реализира най-лошото и месечно представяне спрямо кошница от валути за последните 4 години, реализирайки загуба от 3,7% през април.

За сравнение, през април еврото реализира най-силния си месец за последните 4 и половина години, поскъпвайки с 4,7%.

Данни в четвъртък показаха, че броят на американците, попълнили нови молби за помощи при безработица, е паднал до 15-годишно дъно на 262 000 миналата седмица, а потребителските разходи са нараснали с 0,4% през март, подкрепяйки долара.

Друг доклад показа, че заплатите в САЩ са нараснали с 0,7% през първото тримесечие, а по-добрите от очакваното данни за производството в Средния Запад също помогнаха за подобряването на настроенията около долара.

Докладите предполагат, че икономиката набира ускорение след забавянето през първото тримесечие.

По време на късната търговия доларът поскъпна с 0,3% спрямо йената до 119,69 йени, след като по-рано бе паднал до едномесечно дъно.

ЯЦБ, чиято кампания за печатане на пари доведе до загуба на повече от 1/5 от цената на йената за последните две години, се въздържа от допълнителни облекчения в четвъртък и заяви, че е уверена относно ръста на инфлацията. Това първоначално помогна на йената спрямо долара.

Еврото поскъпна с 0,9% спрямо зелените пари, достигайки 1,1210 и нараствайки за трети последователен ден, след като първоначално докосна 2-месечен връх на 1,1248. Единната валута спечели повече от 7% спрямо долара откакто достигна едномесечно дъно на 13-и април.

Междувременно новозеландският и австралийският долари поевтиняха рязко в отговор на признаците за нови облекчения на паричната политика. Кивито изгуби 0,7% до 0,7586, а австралийският долар се понижи с 1,3% до 0,7888.

Бул Тренд Трейдър 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25