Златото поевтиня въпреки липсата на сделка с Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Златото поевтиня в ранните часове на понеделник заедно с еврото, след като спешната среща на върха през уикенда не успя да осигури на Гърция ново финансиране.

Лидерите на еврозоната изискаха от почти фалиралата страна да приеме някои ключови реформи още тази седмица, за да възстанови доверието, преди да продължат разговорите за финансиране, което да задържи Гърция в еврозоната.

Германският канцлер Ангела Меркел, чиято страна е най- големият кредитор на Атина, заяви, че поставените условия все още не са достатъчни за започването на преговори.

Председателят на Фед, Джанет Йелън, заяви, че очаква банката да повиши лихвения процент в някакъв момент тази година, но изрази опасения, че пазарът на труда в САЩ продължава да бъде слаб и че могат да бъдат окуражени повече работници да се завърнат на пазара на труда при по- силен растеж.

Хедж фондовете и паричните мениджъри напуснаха COMEX фючърсите върху злато, сребро и мед с най- бързо темпо за последната една година през седмицата до 7 юли в разгара на най- големия разгром на пазара на стоки за години назад, показаха данни в петък.

Физическото търсене на злато остана слабо миналата седмица, тъй като потенциалните инвеститори в Китай се насочиха към сделки с акции след сериозните разпродажби, докато тези в Индия отложиха покупките.

Операторите на новите индекси за благородни метали, изчислявани исторически от Лондон, са изправени пред предизвикателството да гарантират, че не само остават актуални в световен мащаб. Но и че продължават да бъдат доходоносни в момент, когато Шанхай се готви да стартира свой собствен конкурентен индекс.

Еврото поевтиня след отварянето на пазарите рано в понеделник, докато облигациите с най- висок рейтинг поскъпнаха след липсата на сделка с Гърция.

Бул Тренд Трейдър   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покачването на петрола избледня

Златото и вчера падна, но днес започна да расте, тъй като инвеститорите търсят сигурност при опасенията за Дойчебанк. Търговията е в тесни граници като основна подкрепа е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара, докато съпротивя е низходящата трендлиния след върха от юли, която трябва да бъде пробита, за да може да има покачвания...

публикувано на 30.09.16 в 08:14

Петролът леко отстъпва след вчерашния скок

Черното злато леко отстъпва днес, като инвеститорите подложиха на съмнение това дали постигнатото споразумение за намаляване на добивите от ОПЕК ще бъде обвързващо. Вчера цените скочиха с 6% в резултат на новината, че държавите от ОПЕК са стигнали до първото намаляване на производството от осем години насам. Петролните министри..

публикувано на 29.09.16 в 14:24

ОПЕК се съгласи с необходимостта да намали петролното си производство

Организацията на страните-износителки на петрол обяви, че нейните членове са постигнали съгласие, че те трябва намалят производството на суров петрол, за да ограничат свърхпредлагането на ценната суровина в световен план. Изненадващото решение на 14-членния картел доведе до солиден ръст на петролните цени с близо 6%, въпреки че редица..

публикувано на 29.09.16 в 10:37

Златото пада, среброто расте

Златото продължи да пада, докато среброто се покачи. Основна подкрепа при жълтия метал е 100-дневната пълзяща средна при 1310 долара. Под 1300 долара има разположени много стоп ордери. При базовите метали отново изпъкна никелът, който отчете 6-седмичен връх, след като от Филипините съобщиха, че 3/4 от мините в страната не отговарят на..

публикувано на 29.09.16 в 08:25

Предпазливо повишение на петролните цени след пореден спад на американските запаси на суров петрол

Петролът поскъпва предпазливо на пазарите на суровини, парирайки част от солидната обезценка през вчерашната търговия, тъй като Американският петролен институт (API) отчете пореден изненадващ спад на седмичните петролни запаси в САЩ. Инвеститорите обаче остават притеснени относно резултатите от днешната неофициална среща на ОПЕК, съмнявайки се, че ще..

публикувано на 28.09.16 в 12:15