Йената нараства след липсата на промени от ЯЦБ

Йената нарасна днес, след като ЯЦБ се въздържа от разширяване на стимулите, а австралийския долар удари за кратко двуседмичен връх при новината, че управляващата партия е отстранила непопулярния министър-председател Тони Абът.

Йената свали долара под 120 при решението на ЯЦБ да запази сегашната скорост на монетарни облекчения. Това развитие беше широко очаквано, но все пак една малка група специалисти се надяваха на изненадващи облекчения заради слабите данни през последните седмици. Непосредствена подкрепа в долар/йена е 119.65, което е 62% корекция на покачването от  118.60 на 4 септември до 121.38 на 10 септември. Ясен пробив на това ниво отваря вратите за слизане към 118.60.

Йената може да напредне при спад на световните борсови индекси заради опасенията от вдигане на лихвите в САЩ или забавяне на растежа в Китай. Тя може да поевтинее при сигнали от ЯЦБ за нови монетарни облекчения. ЯЦБ наистина намали икономическите си очаквания на това заседание.

Австралийският долар удари двуседмичен връх срещу долара и йената когато управляващата либерална партия гласува да отстрани непопулярния министър-председател Тони Абът. Малкълм Търнбул, мултимилионер и бивш предприемач в технологиите, положи днес клетва като новия премиер на Австралия. Надеждите, че финансовия министър Джо Хоки също ще бъде сменен дадоха сила на валутата.

Австралийският долар беше спрян на 0.7166 долара и 81.32 йени, където се намира съпротива формирана от киджун линията на Ичимоку индикатора на дневна графика. Валутата сутринта беше на 0.7120 и отстъпи печалбите след стенограмата от заседанието през септември на централната банка. То не съдържаше изненади и последва теглене на печалби.

В момента търгуващите изчакват да видят дали Фед ще повиши лихвите за първи път след десетилетие. Волатилността на финансовите пазари през последния месец кара мнозина инвеститори да очакват Фед да се въздържи от действия, за да избегне нова нестабилност на пазарите и това ограничава в момента долара. Все пак финансовите пазари не са категорични и залагат 30% шанс за повишение на лихвите още тази седмица.

Евро/долар е на 1.1312 след като в понеделник се покачи до 1.1373, най-високо ниво след 26 август.

Сред днес излизащите икономически данни внимание заслужават продажбите на дребно и индустриалното производство в САЩ, икономическите настроения в Германия и инфлацията във Великобритания.

Бул Тренд Трейдър   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25