Еврото с ръст спрямо долара

Еврото успя да поскъпне спрямо долара във вторник след като в три последователни сесии бе на губеща позиция. Ръстът на единната валута бе подпомогнат от икономическите данни, както и от коментари на служители на ЕЦБ.

След публикуването на 3-месечните данни за кредитирането в еврозоната стана ясно, че резултатите са по-добри от очакваното, въпреки неотдавнашната висока волатилност на пазарите. Това намалява вероятността ЕЦБ да прибегне до разширяване на програмата за покупка на активи тази седмица. Освен това данните за текущата сметка показаха, че входящите потоци се увеличават с бързи темпове, което оказва подкрепа на еврото в последните месеци.

В допълнение Кристиан Нойер, член на управителния съвет на ЕЦБ, заяви, че програмата за количествени улеснения е добре калибрирана и не се нуждае от корекция. Подобен коментар направи и председателя на австрийската централна банка – Евалд Новотни, който предложи да се търсят други начини за стимулиране на икономиката на еврозоната.

Европейската централна банка може да използва заседанието и последвалата пресконференция, за да отслаби еврото, но това едва ли ще помогне особено в битката с ниската инфлация. Въпреки масовите покупки на активи от страна на ЕЦБ, единната валута поскъпна с близо пет на сто спрямо долара за последните три месеца.

Във вторник доларовият индекс отбеляза понижение от 0.1% до 94.80.

Еврото отбеляза ръст от 0.2% до 1.1348 като по този начин отскочи от 10-дневното дъно, достигнато в понеделник.

Американският долар отбеляза спад спрямо канадския долар от 0.4% до 1.2968.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25