Волатилна търговия след края на референдума във Великобритания

Британският паунд поскъпна до най-високото си ниво за последната година, достигайки 1.4946. По-късно обаче британската валута падна до под 1.35, след като бяха оповестени данни, според които лагера на излизащите води с малко.

Проучване, проведено от Ipsos MORI показва, че над половината от британците са за оставане в ЕС.

Силно влияние върху вота оказаха убийството на проевропейската депутатка Джо Кокс миналата седмица, както и кампанията на британската и международната политика, включително на президента на САЩ Барак Обама.

Британският паунд достигна най-високото си ниво от 31 декември, достигайки 1.4852. По-късно лирата падна до 1.4015.

Еврото се изкачи до 6- седмичен максимум на 1.1421. По-късно единната валута се понижи до 1.1180.

Доларът се изкачи до най-високото си ниво за последната седмица, след като поскъпна до 106 йени.След оповестяването на данните, че привържениците на излизането на страната от ЕС водят, щатската валута падна до под 102 йени.

Доходността по германските облигации се върна на положителна територия

Доходността по облигациите на южните страни от ЕС се понижи по време на вчерашната търговия поради референдума във Великобритания, тъй като последните анкети показаха увеличение на поддръжниците на оставането на страната в ЕС.

В контраст на това 10- годишните германски облигации се повишиха, достигайки 3- седмичен връх. Те се покачиха с повече от 10 базисни точки до 0.12%.

Доходността по 10- годишните италиански облигации се понижи с 4 базисни пункта до 1.3%. Това е най-ниското ниво от 2 седмици насам.

10- годишните испански и португалски дългови книжа спаднаха с 3-4 базисни точки.

30- годишните немски книжа нараснаха с 8 базисни пункта до 0.74%.

Златото достигна 2- седмичен връх след референдума във Великобритания

Златото достигна 2- седмичен връх след референдума във Великобритания, след като стана ясно, че поддръжниците на излизането на страната от ЕС имат преднина преди оповестяването на официалните данни.

Спот цената на златото се повиши до над 1 300 долара за тройунция.

Среброто поскъпна до над 17.30 долара за тройунция, а паладият нарасна с 0.23 на сто до 565.30. Платината се търгуваше на нива от 960 долара.

Фондовите пазари от двете страни на океана затвориха на зелено

Американските акции приключиха търговията с повишение, а S&P 500 достигна 2 100 пункта, подкрепени от очакванията около референдума във Великобритания. В Европа водещите индекси също завършиха на положителна територия. Най-силно се представи Euro Stoxx 50, който нарасна с 2%.

При акциите Tesco отчетоха повишение от 0.8 на сто, след като от компанията съобщиха за растеж от 0.9 на сто за първото тримесечие.

Бул Тренд Трейдър





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25