Борислав Богоев: Изборът за председател на КФН трябва да се извърши в условия на състезателност

Васил Велев: Инвеститорите подкрепят кандидатурата на Карина Караиванова за председател на небанковия надзор

Снимка: Капитал
Изборът на председател на Комисията за финансов надзор трябва да се извърши в условия на състезателност, а не само при една кандидатура, заяви в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" бившият заместник-председател на надзорния орган Борислав Богоев. Единствено заместник-министърът на финансите Карина Караиванова се е съгласила да поеме отговорност за ръководството на Комисията, с което може да се обясни и факта, че само тя е номинирана за толкова важен пост, заяви Богоев:

Единственото обяснение за мен е, че познавайки наследството на Мавродиев, този човек, който ще седне на неговия стол, дълго време ще стъпва по мините, които той е заложил и ще вади скелетите от гардероба.

Инвеститорите подкрепят кандидатурата на Карина Караиванова за председател на небанковия надзор, допълни председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев:

Кандидатурата се подкрепя, така че, ако работи в диалог с инвестиционната общност, резултатите ще бъдат добри.

Според експертите смяната на ръководството на финансовия регулатор няма да повлияе на оценката на здравината на пенсионните и застрахователните компании, която започна в края на миналата седмица. Очаква се Народното събрание да гласува за кандидатурата на Караиванова идната седмица.

В звуковия файл можете да чуете целите интервюта с Борислав Богоев и Васил Велев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!