Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Костадин Пампов

Костадин Пампов: Философският камък е самата философия

"Философският камък е самата философия. Тя маркира пътя към истината. (…) Философията би трябвало да се връща към това, което първоначално е предизвикало нейното възникване. Философията означава любов, обич към мъдростта." Това каза в интервю..

публикувано на 30.09.23 в 19:53
Производствено хале на предприятие за хигиенно-медицински изделия във Велико Търново.

Представят официално новата Асоциация на производителите и доставчиците на медицински изделия

Днес в София ще се проведе официалното представяне на Асоциацията на производителите и доставчиците на медицински изделия "МедТех България" . Нашата цел е да защитим човешкото здраве и да осигурим достъп до качествени медицински изделия и..

публикувано на 29.09.23 в 10:09

Намаляват биопроизводителите, свиват се площите с биологично земеделие

Има спад в броя на биологичните производители, намаляват и площите за биоземеделие  у нас. Сега биопроизводителите са 4 841. Тенденцията върви надолу, а причините са бюрократични. Това обясни пред БНР Албена Симеонова от Българската асоциация..

публикувано на 29.09.23 в 09:05
бежанци от Нагори Карабах, 28 септември 2023 г.

Кеворк Крикорян за Нагорни Карабах: Наблюдаваме етническо прочистване

Азербайджан провежда етническо прочистване спрямо арменския народ в Нагорни Карабах. Това заяви пред БНР Кеворк Крикорян от Общоарменския благотворителен съюз. По думите му това е един проблем, който стои повече от век на картата...

публикувано на 29.09.23 в 09:03

Около 1700 са рисковите секции с потенциал за изборни измами

Около 1700 са рисковите секции с потенциал за някакъв вид изборна измама . Това сочат анализите на Обединението за честни избори. "Има много аномалии, които ще следим . Дължи се на избиратели, които не гласуват по съвест, на сръчни..

публикувано на 29.09.23 в 08:23

Георги Кадиев: Или ще бъдем наказани от Брюксел, или от работниците

Протестиращите енергетици са готови за среща с властта, на която да се предоговарят сроковете за затваряне на въглищни производства. Работещите в тази индустрия настояват енергийния преход да се случи плавно и не одобряват териториалните планове за..

публикувано на 29.09.23 в 07:51

В опит за повишаване на дигиталната грамотност сред учениците

Вчера Европейската комисия оповести първия годишен доклад "За състоянието на дигиталното десетилетие на Европа". Според информацията от доклада едва една трета от населението в България на възраст между 16 и 74 години има поне основни цифрови умения,..

публикувано на 28.09.23 в 09:45

Доц. Светослав Риболов за Руската църква: Държавата е оплескала нещата, а сега БПЦ трябва да ги оправя

" Оказва се, че това не е храм, който се намира под разпореждане на БПЦ, а е на нейна територия, което е противоканонично. Това трябва да се уреди и от държавата, и от църквата съобразно Закона за вероизповеданията". Така коментира пред БНР казуса с..

публикувано на 28.09.23 в 09:41
проф. Асен Гудев

Проф. Асен Гудев: Не може да очакваме спазване на правилата в здравната сфера, средата не го насърчава

Най-честите причини за смърт у нас са инсулт и инфаркт. България е рекордьор по смъртност от инсулт в света, но изостава сериозно по отношение на лечението. 8 от 10 инфаркта могат да бъдат  предотвратени, както и 9 от 10 инсулта , казва проф. Асен..

публикувано на 28.09.23 в 09:38
Улиците на Волос се превърнаха в реки.

Отново наводнения в Централна Гърция

За втори път за един месец се наводниха градове в Централна Гърция. Отново Волос, Лариса и Кардица попаднаха в центъра на бурята. Кметът на Волос съобщи, че градът е под вода. Всичко е наводнено - улици, къщи, магазини. През нощта военни с..

публикувано на 28.09.23 в 09:35