Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Христофор Караджов

Христофор Караджов: Байдън е бил предупреден, че демокрацията в САЩ е в опасност

"Президентът Байдън отдели време да разговаря с известни историци, политици и дипломати, които го предупредиха, че демокрацията в САЩ е в опасност в момента заради нестабилността, която се очертава с тези избори, макар че са междинни и не са избори за..

публикувано на 12.08.22 в 12:05
Мария Янкова, програмен директор „Образование“, УНИЦЕФ в България

УНИЦЕФ България започва кампания "Добре дошли в училище" за украински деца

" Децата бежанци, получили закрила в България, могат да се записват в българското училище във всеки един момент . Важно е те да могат да вземат информиран избор. Затова е важно да получат максимално много информация за стъпките, които е необходимо да..

публикувано на 12.08.22 в 11:51

"Колко е лесно да бъдеш обичан" - разкази на учениците на Стефан Данаилов

Учениците на Стефан Данаилов си припомнят годините с техния Мастър в книга, озаглавена  "Колко е лесно да бъдеш обичан: 25 истории от учениците на Стефан Данаилов". Премиерата на книгата на издателство "Колибри" ще бъде на 29 август в кино..

публикувано на 12.08.22 в 11:25

Екатерина Бончева: Агентите за влияние никога не обявяват публично финансирането си

" Агентите за влияние никога не обявяват публично финансирането си , не описват подробно проектите си и към кого отиват грантовете. "Америка за България" имат толкова подробности за това, имат толкова подробен сайт ".   Това каза пред БНР Екатерина..

публикувано на 12.08.22 в 11:12

Радослав Ревански: Ще настояваме 50% от парите от МРРБ да бъдат преведени по сметките на общините

"Договорихме се да направим нов списък и да се чуе гласът на общините, какво точно искаме, съобразно обхвата на финансиране, който има МРРБ, а именно - пътища, улици и ВиК. До вторник ще изготвим списъка и ще настояваме парите да бъдат преведени по..

публикувано на 12.08.22 в 10:39
село Брягово

Потушен е пожарът в община Брягово, очаква се отмяна на бедственото положение

Обстановката в община Брягово се успокоява след потушаването на пожара от последните дни. "Има тлеещи огнища, но се ограничи възможността пожарът да се разрасне и да премине в съседната ни харманлийска община". Това каза пред БНР Делчо Митев, кмет на..

публикувано на 12.08.22 в 10:12
Костанца Рангелова

Костанца Рангелова: Зависимостта на Европа от руския газ се засили след анексацията на Крим

" Зависимостта на Европа от руския газ се засили след анексията на Крим през 2014 година. Наблюдава се как от 2014 до 2022 г. Германия и Италия от 30-40% газ, който купуват от Русия, стигат до 50% преди войната в Украйна". Това каза пред БНР Костанца..

публикувано на 12.08.22 в 09:39
Иван Демерджиев

Иван Демерджиев: Ще има развитие по темата "Хемус"

"Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в работа с ГЕРБ. Учуден съм защо Бойко Рашков първо не проведе разговор с мен, преди да проведе разговор с медиите ". Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи  Иван..

публикувано на 12.08.22 в 08:27
Евгений Кънев

Евгений Кънев: "Булгаргаз" е пасивна структура, свикнала да работи с един доставчик

"Странно е, че тема, която със сигурност не е най-важната и в икономиката, и в обществения живот, реално стана номер 1 във всички аспекти. Икономиката си върви, газ има, България чупи всички рекорди по производство и износ, което означава, че към..

публикувано на 12.08.22 в 08:01

В Трявна отново се провежда фестивалът "Fun навън"

В Трявна за четвърта поредна година се провежда фестивалът "Fun навън", който събира малки и големи за няколко дни, изпълнени с емоции. Организаторът Марго Симеонова сподели за БНР, че все повече хора изявяват желание да се включат с лекции и работилници..

публикувано на 11.08.22 в 13:18