Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Албена

Старт на сезона в Албена, чакат да отворят границата с Румъния

Курортният комплекс Албена посреща днес първите си туристи. С обявяването на извънредното положение в страната достъпът до курорта беше забранен, но още преди неговата отмяна посещението за разходка стана отново възможно. Мерките за безопасност и..

публикувано на 29.05.20 в 15:46

И фитнесите на протест, ако държавата не им помогне

Около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са съкратени, не повече от 25-30% са посещенията на фитнес залите в сравнение с миналогодишния период. Това съобщи пред „Хоризонт“ Петър Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и..

публикувано на 29.05.20 в 12:17

Децата и кризата на фокус в уебинар

В  рамките на онлайн дискусия „Деца, медии и пандемия“   УНИЦЕФ ще представи  резултатите от анкета сред подрастващи за възприемането на кризата с Covid-19.  В началото на кризата и извънридното положение е доминирал позитивният..

публикувано на 29.05.20 в 11:29

Игнат Арсенов: Няма да се чака 1 година за връщане на суми от туроператори

През предстоящото лято Комисията за защита на потребителите ще следи и проверява дали се изпълняват обещаните на туристите допълнителни бонуси или екстри към офертите, които се отправят антикризисно с цел привличане на повече клиенти. Това стана ясно..

публикувано на 29.05.20 в 10:24

Георги Стоев: Можехме да рестартираме икономиката с по-нисък ДДС за всички

„Правилният ход би трябвало да бъде намаляване на ДДС за всички сектори в икономиката. Разбира се, не от 20 на 9, можеше да почнем с 18, тоест да върнем ДДС на нивата, които бяха преди неговото вдигане от 18 на 22. Просто да кажем: рестартираме..

публикувано на 29.05.20 в 09:43
Андрей Ковачев

Андрей Ковачев: България да инвестира антикризисно в най-засегнатите отрасли

България трябва да инвестира в най-засегнатите отрасли "свежите пари", които ще дойдат от Европейския съюз за справяне с кризата заради коронавируса. Това мнение изрази в интервю за "Хоризонт" евродепутатът Андрей Ковачев, който анализира..

публикувано на 29.05.20 в 08:46
Димитър Марков

Димитър Марков: В един момент Гешев ще трябва да даде оценка за Цацаров

Прокуратурата в един момент ще трябва да отговори на въпроса какво и защо не се е случвало години наред по време на мандата на предишния главен прокурор Сотир Цацаров, а настоящият главен прокурор ще трябва да даде оценка за неговия предшественик...

публикувано на 29.05.20 в 08:20
Георги Тенев

Георги Тенев е новият носител на литературната награда „Дъбът на Пенчо“

На 28 май отбелязваме годишнината от смъртта на големия български поет Пенчо Славейков. По този повод в  София предстои връчването на литературната награда „Дъбът на Пенчо“.  Наградата се присъжда от еднолично жури, а финансовата ѝ стойност е 0 лв...

публикувано на 28.05.20 в 11:45

Почивки за семейства, чиито деца не са виждали морето, осигурява фондация

За четвърта година фондация „Ако си дал“  осигурява почивки за семейства, чиито деца никога не са виждали морето. За БНР Стефан Чолаков от фондацията сподели, че всяко лято на почивка се изпращат 30 семейства за по 5 дни: „Правим го, така го..

публикувано на 28.05.20 в 11:10

Арх. Бакалова: "Александровска" има терен за детска болница и без този строеж

Архитект Петкана Бакалова - част от инициативата „За истинска детска болница“ коментира пред БНР вчерашното решение да не се строи върху изоставеното от десетилетия скеле в двора на "Александровска" болница, а теренът да се използва за изцяло нов..

публикувано на 28.05.20 в 10:44