Еврото достигна 2-седмичен връх след заседанието на ЕЦБ

- Златото с ново понижение

- Петролът скочи след изненадващите данни за запасите в САЩ

- Доларът бе под натиск след речта на Драги

- Цената на петрола може да тества нивото от 50 долара за барел

Еврото достигна най-високото си ниво от две седмици насам, след като от Европейската централна банка не предприеха промени по монетарната политика. От институцията оставиха основният лихвен процент без промяна и се въздържаха от коментар относно разширяването на програмата за количествени улеснения. Председателят на ЕЦБ Марио Драги предупреди за несигурността около напускането на Великобритания, но каза, че засега допълнителни действия не са необходими.

В резултат единната валута поскъпна спрямо долара, достигайки 1.1326. Това е най-високото ниво от 26 август насам. От въвеждането на програмата за количествени улеснения през януари 2015 до сега, еврото е поевтиняло с 3%. От началото на тази година обаче единната валута е поскъпнала с 4% спрямо зелените пари.

Йената нарасна срещу американската валута, достигайки 101.60, като по този начин успя да запази покачването от 3%, реализирано през последните четири дни. Японската валута получи подкрепа от изказванията на Курода, който заяви, че от институцията може да разширят монетарните стимули този месец.

Австралийският долар отчете повишение, след като данните за вноса в Китай за август бележат ръст. Австралийската валута достигна 3-седмичен връх на 0.7716.

Доларовият индекс, измерващ представянето на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути удари 2-седмичен минимум, достигайки 94.465 пункта.

Бул Тренд Трейдър
 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25