Доларовите нетни дълги позиции са спаднали шест пъти през последните 7 седмици

Последните данни, публикувани от Commitment of Traders (COT) показват, че институционалните инвеститори и валутните спекуланти са понижили позициите си в долари и са намалили залозите си шест пъти през последните седем седмици.

Големите хедж фондове, както и големите спекуланти държат доларови позиции на стойност 7.13 млрд. долара към 13 септември, според последните данни от доклада на CFTC.

На седмична база това е намаление с 1.97 млрд. долара, след като за предходната седмица (6 септември) нетната дълга позиция бе в размер на 9.10 млрд. долара. Това включва контрактите на долара спрямо еврото, британския паунд, йената, австралийския долар, канадския долар и швейцарския франк.

Така спекулативните позиции на щатската валута се задържат на нива под 10 млрд. в продължение на пет поредни седмици.

Данните от последната седмица показват ръст на контрактите на основните валути спрямо доларовите. Тези в евро са достигнали + 11 155, в паунд + 7148, а в йени + 2 357.

На другия полюс са тези, които са отчели понижение. Мексиканското песо е със спад от – 7 348 контракта, канадския долар с – 3 847, австралийски долар  с –2492, новозеландски долар с -999 и швейцарски франк със спад от -103 контракта.

Забележими промени:

Спекулативните позиции в британски паунд са се увеличили за трета поредна седмица, след като преди това отчетоха осем поредни седмици на спад.

Позициите в евро се увеличиха след понижението през последните две седмици.

Позициите в йени също нараснаха след спада в седмицата до 6 септември.

Австралийският долар се понижи за трета поредна седмица, достигайки най-ниското ниво за последните пет седмици.

Тези данни от COT са към 13 септември и дават представа как са се позиционирали на фючърсните пазари големите спекуланти и институционални инвеститори.

Всички валутни позиции са в пряка връзка с щатския долар. Например залог за еврото означава, че единната валута ще се покачи спрямо зелените пари, докато залог против еврото ще означава ръст за американските пари.


Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25