Носител на "Грами" дирижира концерта "Музикалните Оскари"

Маестро Ричард Кауфман: Музиката е сила, чрез която хората могат да постигнат хармония и мир

Снимка: youtube.com

Ричард Кауфман - диригент, цигулар, композитор, преподавател, обучител на кино звезди, дългогодишен директор в музикалния отдел на филмовото студио „Метро Голдуин Мейър“, носител на наградата „Грами“.

Тази вечер в зала "България" той ще дирижира оркестъра на Класик ФМ в изпълнението на музика от холивудски филми - както от Златната епоха на киното, така и съвсем нови творби. Премиерно у нас ще прозвучи темата от последния епизод на сагата „Междузвездни войни“.

Маестро Кауфман казва, че се насочва към музиката на 7-годишна възраст, като по препоръка на родителите си започва да свири на цигулка. Категоричен е, че ако днес трябва да направи своя професионален избор, отново би станал диригент, защото диригентът познава не само партитурата, но има поглед към целия оркестър.

Маестрото е дирижирал различни оркестри в САЩ и Европа. Казва, че не би могъл да определи кой от тях предпочита, защото всеки от тях има индивидуален почерк. Като човек, който е отдаден на музиката, казва, че обича различни жанрове музика, в т.ч. класическа, филмова, поп музика, джаз. Смята, че музиката е един оазис и затова и пожеланието му към всички хора е чрез нея, чрез нейната сила да постигнат хармония и мир.

Чуйте какво още сподели той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!