Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Арте Вива

Снимка
Аrte Viva - предаване за културата и животът чрез нея
Предаването за култура Arte Viva e време, в което ценителите на изкуството могат да се срещнат с известни личности - артисти, музиканти, певци, художници, които разказват за своята работа, за проектите, за надеждите и разочарованията си.

Arte Viva e възможност за тези, които обичат културата, да се информират за значими събития, които са пропуснали, но и в аванс да научат за други, които предстоят.

Всяка събота от 15.00 до 16.00 ч., по Радио София

Водещ: Даниела Бенишева


Публикации

Людмила Козарева и Денко Проданов: Надяваме се на бляскава премиера

Двама от 12-те изпълнители на главни роли в предстоящата премиера на мюзикъла "Mamma mia" на сцената на Софийската опера Людмила (Люси) Козарева и Денко Проданов (и двамата солисти от Музикалния театър) са щастливи от възможността да работят под..

публикувано на 15.07.18 в 10:15

Класически музиканти се събират на крепостта "Перистера"

"Перистера" в музика" - това е мотото на първия фестивал на изпълнители на класическа музика в Пещера. Събитието е предвидено за днес, а очакванията на организаторите са за много гости, най-вече от Пловдив, Пазарджик и София.  Кметът Николай Зайчев е..

публикувано на 14.07.18 в 10:30
Христо Йоцов

Христо Йоцов: Искам да продължавам да се радвам по детски

В последния си за сезона концерт Христо Йоцов и воденият от него квартет избра да представи за публиката в Сити Марк Арт център най-новия си проект "Jazz Cats", създаден есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017г. През годините..

публикувано на 08.07.18 в 10:15
Кадър от оперно-кукления спектакъл на

Лъчезар Тодоров: Всяка година публиката става по-взискателна

"И тази година се стремим да поднесем на публиката разнообразна програма. Фестивалът отдавна излезе извън творчеството на Моцарт, за да дадем възможност на повече хора да се запознаят с повече произведения на различни автори. В този смисъл много ни е..

публикувано на 07.07.18 в 16:00

Огнян Драганов: Нямаме право да изневеряваме на публиката

Спектаклите на открито винаги са атрактивни, защото техният адрес обикновено е публика, която не споделя залата по време на творческия сезон на операта. Думите са на директора на Старозагорската опера, която след "Аида" и "Кармен" в традиционния..

публикувано на 02.07.18 в 10:06

Бони Бонев: В сватбената фотография нямаш право на повторение

Бони Бонев е категоричен, че "сватбената фотография е щастлива фотография, защото в сватбения ден деветдесет и девет процента от хората са позитивно настроени. Освен това в нея има всичко: портрет, пейзаж, репортаж, стрийт, има детайли. Тя никак не е..

публикувано на 30.06.18 в 15:35

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Жожо е категоричен: "Единствената ми мечта е да показвам на всяка една публика максимумът от музиката пресъздадена по възможно най-красивия и най-въздействащ начин, така че хората да отнесат в ежедневието си вдъхновението от това което свиря. Искам..

публикувано на 23.06.18 в 15:05
Боби Йоцов

Боби Йоцов: Искам да бъдем модерни

Известният кларинетист и преподавател в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" и Националното музикално училище "Любомир Пипков" Борислав Йоцов вече е и артистичен директор на Нов симфоничен оркестър. На новата позиция не гледа като на нещо..

публикувано на 24.06.18 в 10:10
Снимка, част от изложбата

Христо Русев: Искам с моите снимки да помагам на хората

Той е на 23 години, няма специално образование, но това не му пречи да работи на свободна практика за Италианска фотографска агенция. Снима от 14-годишен, първоначално природни забележителности, а след това всичко значимо, което привлича вниманието му...

публикувано на 17.06.18 в 16:25
Людмил Ангелов

Людмил Ангелов: Искаме да възкресим спомена за кабарето

"Малка нощна музика" (Кабаре и други истории ) - така е озаглавен новият студиен проект на сопраното Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов . Албумът е записан в началото на март в студио в Барселона, но официалното му представяне беше в София (на 15..

публикувано на 16.06.18 в 17:05