Дебют на мюзикъла "Авеню Q" на българска сцена

Режисьорът Петър Кауков: Когато се говори свободно, проблемите изчезват

В Столичния куклен театър кипи трескава подготовка за премиерата на отличения с три награди "Тони" бродуейски мюзикъл "Авеню Q". Датите са 15, 16 и 23 февруари. Петър Кауков, сърежисьор на спектакъла заедно с Уест Хайлър, казва че началото на проекта е преди две години и половина, когато за уъркшоп в Столичния куклен театър са поканени трима американски режисьори от Бродуей, които показват спецификата на мюзикъла.

Година след първия уъркшоп в театъра правят втори, като този път заедно с режисьора от Бродуей идва и хореограф. Тогава е направен и кастингът за "Авеню Q".  Малко повече от година след кастинга съставът вече се готви за премиерата, която е след броени дни. Колкото до това кой е водещият режисьор при условие че са двама, Петър Кауков е категоричен, че не желае да изпъкне пред своя колега, защото е последователен в мечтите си. Казва че нямат противоречия, а напротив мислят по един и същи начин, което прави работата лесна. С усмивка отбелязва, че Уест Хайлър е толерантен и възприемчив, предвид факта че е работил в Австралия, Сингапур, Китай, но никога в Източна Европа.

Какво ще видят зрителите на "Авеню Q" и с какво този мюзикъл е по-различен от всички останали? Отговор - в интервюто с Петър Кауков.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!