Podcast en français

author: Darina Grigorova

Andréa Savova : entre Paris et Sofia

Vivre en Europe tout en basculant entre deux univers différents, c’est la "double vie" d’une jeune bulgare née à Sofia qui habite à Paris. Âgée de 12 ans à peine, cette élève de l’école bilingue “Victor Hugo” a déménagé en France avec sa mère et sa..

01.12.22 13:25 |

Andrea Savova between Paris and Sofia

To live in Europe, but between two different worlds - this is how the two sides of the life of a young Bulgarian woman, born in Sofia and living in Paris, look like. Only 12 years old, Andrea Savova left with her mother and her 6-year-old sister to..

30.11.22 13:52 |

Andreea Savova între Paris și Sofia

Să trăiești în Europa, dar între două lumi diferite - așa arată cele două laturi ale vieții unei tinere bulgare, născută la Sofia și care trăiește la Paris. La doar 12 ani, Andreea Savova a plecat împreună cu mama și sora ei de 6 ani în Franța, unde s-a..

30.11.22 13:00 |

Andrea Savova, entre París y Sofía

Vivir en Europa, pero entre dos mundos diferentes: así son las dos partes de la vida de una joven búlgara, nacida en Sofía y residente en París. Con tan sólo 12 años, Andrea Savova junto con su madre y su hermana de 6 años, se fue a vivir en..

30.11.22 12:34 |

Mesazhe për Bullgarinë me 111 fjalë do të vendosen në një kapsulë kohore në Rodope

Fushata bamirëse kombëtare “Bullgaria e meriton!” mbledh mesazhe nga të rinjtë bullgarë për të ardhmen. Nisma “111 fjalë të frymëzuara nga Bullgaria” u drejtohet të gjithë nxënësve, të rinjve dhe studentëve brenda dhe jashtë vendit. Në Ditën e..

27.11.22 12:05 |
Shqiponjën perandorake

Një fushatë e re tërheq vëmendjen ndaj tre specieve të rrezikuara në Bullgari

Shoqata Bullgare për Mbrojtjen e Shpendëve njoftoi një mision të ri në shkallë të gjerë për të shpëtuar tre specie kafshësh të rrezikuara. Bëhet fjalë për shqiponjën perandorake ( Aquila heliaca ), skifterin e gjahut ( Falco cherrug ) dhe citeli..

27.11.22 10:15 |

Në Plovdiv prezantohen verërat e reja më të mira të Bullgarisë

Për tre ditë, nga 25 deri më 27 nëntor, Qyteti i Vjetër në Plovdiv pret edhe një herë festivalin më të madh të verërave turistike "Dеfile e verës së re". Festivali, i cili zhvillohet për të katërmbëdhjetën vit radhazi, është një kënaqësi e vërtetë..

26.11.22 12:05 |

Në Varna zhvillohet një konkurs për startup-et

Një konkurs startup agro-ushqimor u jep disa prej sipërmarrëseve femra më të talentuara mundësinë për të prezantuar projektet e tyre dhe për të marrë mbështetje për të zhvilluar më tej idetë e tyre. Konkursiorganizohet nga Agjencia Rajonale për..

26.11.22 10:05 |
Universidad de Shumen

Equipos de 17 países compiten en el Torneo otoñal de Informática "John Atanasoff" en Shumen

Del 23 al 27 de noviembre en la Universidad de Shumen, bajo el patrocinio del Presidente Rumen Radev, se celebrará el XIV Torneo Internacional Otoñal de Informática "John Atanasoff". En éste tomarán parte 392 competidores de 17 países, incluyendo..

23.11.22 13:25 |
Complejo de apartamentos Sunset Resort

Cómo se llegó al cierre del complejo de apartamentos privados más impresionante de Pomorie

El mayor complejo de apartamentos a la entrada de la ciudad de Pomorie, “Sunset Resort”, conocido como el Pueblo Holandés, se quedó a oscuras por una factura de electricidad impagada de 400.000 euros. Esto obligó a la dirección a cerrar las..

23.11.22 10:59 |