Podcast en français

Резултати : Auteur Darina Grigorova

“July Morning” – tradita e Detit të Zi po vazhdon

Mirëpritja e mëngjesit të parë të korrikut në bregun bullgar të Detit të Zi, nën tingujt e muzikës, është kthyer në një ritual plot dritë dhe ndjesi pozitive, i vëzhguar dhe i përcjellë brez pas brezi. Edhe pse e ndikuar nga lëvizja botërore e..

30.06.22 15:37 |

July Morning – the Bulgarian Black Sea coast tradition continues

Welcoming the first morning of July on the Bulgarian Black Sea coast to the sounds of music has become an established tradition full of positive feelings, which is observed and passed down to new generations. The celebration is influenced by the..

30.06.22 14:55 |
Zëvendëskryeministri për Politikat Klimatike dhe Ministër i Mjedisit dhe i Ujërave Borisllav Sandov

Pavarësia energjetike është e arritshme, por varet nga përpjekjet e përbashkëta të politikanëve dhe ekspertëve

Në kushtet e krizës së rëndë energjetike, sociale dhe ekonomike Bullgaria prapë filloi të flasë për aplikimin e paketës “Fit for 55” dhe Tranzicionin e Gjelbër drejt një ekonomie me karbon të ulët. Sipas mbështetësve të idesë së gjelbër, kalimi në..

18.06.22 10:35 |

Enerji bağımsızlığı yolunda arayışlar sürüyor

Ciddi enerji, sosyal ve ekonomik kriz bağlamında Bulgaristan’da yeniden  düşük karbonlu ekonomiye geçiş yolunda “Fit for 55” Yeşil Enerji Paketi ’ nin uygulanmasından bahsedilmeye başlandı. Avrupa’da yakıt tedariklerinde en bağımlı ülke olarak..

16.06.22 16:05 |

La independencia energética es alcanzable, pero depende de los esfuerzos comunes de políticos y expertos

En las condiciones de una grave crisis energética, social y económica, en Bulgaria se ha retomado el tema de la aplicación del paquete Fit for 55 y la Transición Verde a una economía de bajo uso de carbono. Según los defensores de la idea verde,..

16.06.22 15:42 |

Energy independence is attainable as long as politicians and experts pool their efforts

As the energy, social and economic crisis unfolds, Bulgaria is reopening the discussion of the implementation of the Fit for 55 package and the green transition to a low carbon economy. According to the advocates of the green idea, the..

16.06.22 11:47 |

Hükümet krizi mi, yoksa çok iyi oynanan siyasi koz mu?

Bulgaristan’da iktidar yönetimin dağılması haberi yaz fırtınası gibi gündeme beklenmedik bir anda düştü. Bir yandan herkes tehlike bulutlarının karardığını görüyordu, fakat böyle zor bir dönemde koalisyon ortaklarından birinin tam bütçe güncellemesi..

09.06.22 14:27 |

Një krizë në qeveri apo një provë për të fituar dividendë politikë

Si një stuhi e papritur në qiellin e verës, lajmi për shpërbërjen e koalicionit qeverisës në Bullgari gjeti shumicën e bullgarëve të papërgatitur. Nga njëra anë, të gjithë i shihnin shenjat e rrezikut të afërt, nga ana tjetër - askush nuk dyshonte..

09.06.22 12:27 |

Crise gouvernementale ou scénario bien orchestré pour des dividendes politiques ?

Pas un seul des partenaires de la coalition au pouvoir ne s’attendait guère qu’au moment si longuement attendu de l’actualisation de la Loi de finances, dans les conditions d’une forte crise économique qui s’annonçait, sorti de nulle..

09.06.22 11:59 |

The government crisis in Bulgaria and what may lie ahead

Like a bolt from the blue, the news that one of the four coalition partners was withdrawing from the government came as a surprise to most people in the country. The signs of looming danger were there to be seen by all, yet no one could..

09.06.22 11:58 |