Вълчан Петров реди изложба на "Аполония"

Големият български творец Вълчан Петров реди изложба за тазгодишното издание на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол. Пловдивският художник има осъществени над 40 самостоятелни изложби в България и по света, множество са участията му в общи изложби, а за фестивала получава покана за трети пореден път. 

Опитвам се да чуя шепота на времето и да го превъплатя в съвременна пластична форма. Вълнуват ме нашите духовни корени. Преоткривайки ги, бих искал те да бъдат възродени в платната ми за бъдещето. Вярвам, че призванието на твореца е да "очовечи" божествеността, за да стане тя достъпна за сърцето и разума на всеки един човек на Майката земя, споделя за себе си и посланията на творбите си Вълчан Петров. 

Програмата на "Аполония" включва представянето на филма "Урок" на сина и снахата на Вълчан Петров – режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева. 

В Художествената галерия в Стария град на Созопол ще бъдат подредени изложби и на Димитър Киров, Атанас Хранов, Николай Янакиев, Камен Старчев, Милко Добрев, Светлана Бахчеванова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!