Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Започва ремонт на най-разрушения път в област Пловдив

Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След едногодишна усилена работа между общините Брезово и Раковски, и институциите, бе одобрен и финансиран много важен..

обновено на 15.01.21 в 11:19

Алтернатива в политиката винаги има, макар да не е очевидна

„Четвърти април е една съвсем нормална дата за предстоящия парламентарен вот, тъй като изборите винаги са били в рамките на месец от изтичането на мандата“ – това заяви за интервю пред Радио Пловдив политологът доц. Иван Начев.  „Не би трябвало..

публикувано на 15.01.21 в 10:57

Закриваме 4 паралелки с чужд език в Карлово и Асеновград

И тази година Министерството на образованието продължава политиката за намаляване на профилираните паралелки с прием след 7 клас за сметка на увеличаване на професионалните. Само езиковите гимназии ще предлагат профилирано чуждоезиково обучение,..

обновено на 15.01.21 в 10:37

Фалшивите новини за Covid-19 и борбата на ЕС с тях

Кризата с коронавируса доведе до разпространението на много невярна информация, която може да попречи на овладяването на пандемията. От самото й възникване Европейският съюз предприема действия за борба с дезинформацията, като предоставя..

публикувано на 15.01.21 в 10:34

Евакуираха две семейства от Дряново, община Лъки, заради срутище

Живеещите в две къщи в село Дряново, община Лъки, снощи спешно са били евакуирани, поради опасност от срутване на голяма скална маса, която след проливните дъждове е започнала да поддава. Това съобщи областният управител Дани Каназирева ...

обновено на 15.01.21 в 10:18

Изложба „Идеалното тъмно“ се открива в ГХГ - Пловдив

Изложбата "Идеалното тъмно" ще бъде открита тази вечер  в залата на пловдивската Градска художествена галерия. Автор на експозицията от над 40 творби е Светлин Колев. Авторът споделя, че е открил черния цвят като база за вдъхновение..

обновено на 15.01.21 в 05:53

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между..

публикувано на 14.01.21 в 15:37

Новата книга на Димитър Гачев "Уудсток в градината"

 Димитър Гачев е  лекар по професия, поет по душа и писател по призвание.  Автор е на няколко поетични книги и един роман. Носител е на наградата "Димитър Димов" за писатели лекари.  "Уудсток в градината", издание на "Жанет 45", е най-новата му книга..

публикувано на 14.01.21 в 12:23

Движение 21 иска вот по пощата и видеонаблюдение

Гласуване по пощата, не само за българите в чужбина, но и у нас,  за да се избегне риска от  заразяване с коранавирус, предлага политическа партия Движение 21 след проведената среща за парламентарните избори с президента Радев. Лидерът на..

публикувано на 14.01.21 в 11:54

Такава е модерната зима, но ще застудее в неделя

„Всичко зависи от това кой какво влага в понятието кучешки студ. Този студ, който ни очаква, и който се премести малко към неделя-понеделник-вторник, не е толкова страшен,  колкото изглежда",  така климатологът проф. Георги Рачев коментира прогнозите..

публикувано на 14.01.21 в 10:53