Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


85 % отлив на туристи в големите хотели в Родопите

Пандемията от Covid9-19 изправи пред сериозни предизвикателства собствениците на малки и големи хотели в Родопите, където има сериозен отлив на туристи. „В България има спад на туристите от 75%. Общо взето това се наблюдава в Родопите. При нас работят..

публикувано на 11.08.20 в 11:16

Няма да има предсрочни парламентарни избори

"Няма да има предсрочни парламентарни избори. Рядко съм съгласен с Иван Костов, но сега съм съгласен едно към едно, а именно – политическа криза няма", това заяви в интервю за Радио Пловдив Юлий Павлов, директор на Център за анализи и маркетинг...

публикувано на 11.08.20 в 10:46
Румен Христов

СДС не участва в протести, които искат връщането на БСП и ДС

„По принцип – като демократична формация СДС смята, че гражданите имат правото да изразяват своя протест. За съжаление спонтанните протести на гаржданите бяха окупирани от партийни централи, вождове и т.н. Този протест от граждански стана партиен“,..

публикувано на 11.08.20 в 10:32

Протестите са граждански, а не политически

„На първо място трябва да имаме предвид, че протестиращите са от всички социални групи, от целия политически спектър – хора с десни, леви, центристки разбирания. Голяма част от тях са хора, които са се завърнали от чужбина, които вместо да изкарат..

публикувано на 11.08.20 в 10:10

Маските задължителни в коридорите, но не и в час

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ приема решението за редовно започване на редовен учебен процес и присъствено откриване на новата учебна година. "Всяко една образователнат институция трябва да има две серии от мерки, които да се приведат в..

публикувано на 11.08.20 в 09:47

Няма нищо случайно „Точно днес“

Втори месец на антиправителствени протести. Скандирания „Оставка!“ и календар, който отброява 34-ти ден на недоволство. Размиват ли се границите на протестите и правят ли се опити те да бъдат дирижирани? Търсим отговорите в утрото на 11 август, ето кои..

публикувано на 10.08.20 в 15:58

Концертмайсторът Мичо Димитров - за музите и кризите

Разговор с концертмайстора на Пловдивската опера  Мичо Димиров за отражението върху хората на изкуството на кризите от тази година, първо пандемията с Ковид 19, а след това и протестите. Известният цигулар сподели, че  както повече от хората на..

публикувано на 10.08.20 в 13:12

Блокадите показаха огледалния образ на управляващите

Гражданското неподчинение, блокадите и действията на управляващи и институции  коментира  адвокат Михаил Екимджиев,  председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека, печелил десетки дела в Европейския съд по правата на човека..

публикувано на 10.08.20 в 12:03

Средно училище „Васил Левски” – Карлово с награда

Пет училища от Пловдив и областта спечелиха по 300 000 лева от Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Пловдивските победители в голямата категория, които ще получат по 300 000 лева, за да реализират идеите си, са Математическа..

публикувано на 10.08.20 в 11:27

Само оставка може да подобри положението в страната

"Премиерът е объркан, намира се в безизходица" коментира ситуацията с протестите и искането за оставки на правителствто и главния прокурор Ружа Смилова, доктор по политология и директор на Центъра за либералнти стратегии. Смилова подчерта, че всички..

публикувано на 10.08.20 в 11:10