Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


В БСП има разделение по върховете, в НС и в групата

Това е очевидно. Има го в НС, а също и в парламентарната група на БСП. За първи път в групата това се проявява по такъв явен начин. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател...

публикувано на 13.12.19 в 10:58

Намаляват безплатните лекарства с новия НРД

В проект на НРД 2020 година, се предвиждат текстове, които ограничават правото да лекуваме хронично болните съгласно ръководствата за поведение, а това ще доведе до по-скъпи лекарства за пациентите и невъзможност да закупуват някои от тях, това..

публикувано на 13.12.19 в 10:36

80% от превозвачите в региона протестират символично

Болшинството от автобусните превозвачи в Пловдив и региона се включват в символичната стачка на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Веселин Дошков, управител на фирма „Хеборс бус“. Ако до месец от страна..

публикувано на 13.12.19 в 10:14

Не е ясно как Община Пловдив ще плаща заем от 120 милиона

Не знам как Община Пловдив, която има бюджет от 340 милиона лева, как може да поеме кредитна линия от 120 милиона лева. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Иванов, общински съветник от групата на БСП, който коментира идеята на местната власт..

публикувано на 13.12.19 в 09:51

Без суеверия „Точно днес“

Ще загърбим поверията, че петък на дата 13-ти, е фатален и ще отправим поглед към актуалните въпроси, които стоят на дневен ред. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Защо автобусните превозвачи стачкуват предупредително? Темата ще..

публикувано на 12.12.19 в 16:54

Кризите създават имунитет за държавите

С развитието на интернет няма нито едно мнение, което да е 100% или 50 - 60% сиурно в целия свят за това, дали идва нова икономическа криза. На всяка тези има опоненти и всички мнения имат своите последователи и вярващи.  Гугъл, които са..

публикувано на 12.12.19 в 10:28

Занаятчиите празнуват деня на майстора „Свети Спиридон“

Традиционен занаятчийски ритуал от епохата на Възраждането ще бъде възпроизведен  в двора на  егионалния етнографски музей послучай традиционния еснафски празник „ Свети Спиридон “.  Денят на Св. Спиридон, който се почита като закрилник на..

обновено на 12.12.19 в 09:52

Късни есенни сюжети "Точно днес"

Те  отзвучават в предколедния климат на града и чертаят красноречиви очертания за посоките ни. Под знаците на добротворството и благотворителността  за каузите, които ни правят  ОБЩЕСТВО, чуйте д-р Елена  Радева   за мотивацията й да бъде..

публикувано на 11.12.19 в 17:46

Тони Пранджева открива изложба "Цветни настроения"

В Балабановата къща самостоятелната изложба открива Тони Пранджева. Керамичните пана и мозайки са едно пътешествие в „Цветни настроения” на авторката. Колекцията включва 15 произведения решени в духа на предстоящите празници Коледа и Нова година...

публикувано на 11.12.19 в 12:36

Потопете се във вихъра на 20-те от миналия век

Студентите от втори курс специалност „Дизайн на облеклото“ в АМТИИ, подготвят модния спектакъл „Потопете се във вихъра на 20-те“. Заедно със своята преподавателка д-р Динка Касабова работят по детайлите и решенията за колекцията. Джесика Ризова и..

публикувано на 11.12.19 в 12:15