Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Личните лекари скоро ще имат платформа за заявки на ваксини

За ваксините с избор, за мерките - нови и преподписани с параметри, които ще налага бъдещият НОЩ, говорим с д-р Николай Брънзалов , заместник - председател на БЛС и член на Националния ваксинационен щаб. Д-р Брънзалов сложи акцент над затихването на..

обновено на 22.04.21 в 10:51

Шансът за ново правителство - над 50%, но с трудно мнозинство

"Шансът за излъчване на ново Правителство е повече от 50%. С втория мандат на "Има такъв народ" би могло да се състави Правителство, което да стъпи на оформилото се мнозинство". Това заяви  Саниел Смилов. По думите му, това мнозинство не е лесно, тъй..

публикувано на 22.04.21 в 10:34

Надлези замениха жп прелезите по линията Септември - Пловдив

Един от основните въпроси при изграждане на високоефективен ЖП транспорт е взаимодействието на влаковото трасе с пътните артерии.  Решаването на тази задача представлява основен фокус на проекта  „Модернизация на железопътния участък Септември –..

обновено на 22.04.21 в 10:04

Училището в село Марково отбелязва 100 години

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим. Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета  Десислава Терзиева . Тя..

публикувано на 22.04.21 в 09:47

Първите два романа на писателя Галин Никифоров в ново издание

„Добро момче. Умерено нежно” на Галин Никифоров е омнибус, в който привидно коренно различни истории се допълват в прецизен механизъм, трансформиращ дори и ежедневни случки в смайващи фрагменти от калейдоскопа на живота, пишат от издателство..

публикувано на 22.04.21 в 07:14

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева ...

публикувано на 21.04.21 в 15:24

Векторните ваксини са пресилено сатанизирани

 Не зная защо всички говорят за три вълни на Ковид-кризата. Имаме три пъти частично затваряне на държавата, а вълните реално бяха две.  Не приемам, че  случаите от 40-50 заболели дневно бяха  сериозна вълна, а – предвестници на голямата вълна. Това..

публикувано на 21.04.21 в 11:16

Кабинетът на ГЕРБ-СДС е за широка пиарска употреба

Никой не може да каже дали ще има правителство или – не. Дори и Слави Трифонов не може и затова не се показва в медиите, коментира журналистът Явор Дачков. По думите му, има две версии за политическа развръзка: кабинет ще има на всяка цена,..

публикувано на 21.04.21 в 10:10

"Драконови пера" с посвещение на Гена Димитрова в галерия "Дяков"

19 специално селектирани творби за камерното пространство на галерия „Дяков“, показва художникът Пламен Русев. Той е завършил Академията за изящни изкуство във Флоренция, където реализира и първата си самостоятелна изложба. Пламен Русев е..

публикувано на 21.04.21 в 08:03

От малките крачки - до политиките - "Точно днес"

Часовникът започна да скъсява времето на следизборния вакуум. Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на Кабинет на ГЕРБ-СДС.  И независимо, че номинираният  за премиер Даниел Митов се ангажира съставът на Правителството да стане..

публикувано на 20.04.21 в 17:09