Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Български компании вече са основни инвеститори в ТИЗ

За икономическата среда в региона, за силните нови проекти, които водят инвеститори дори в ковидкризата, говорим с инж.  Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той представи новата фабрика за 30 млн. лева в община Марица и..

публикувано на 25.09.20 в 09:44

Инженерните кадри ще са още по-търсени в хранителната индустрия

Коментираме новостите във висшето образование, МОН представи списък с приоритетните специалности.  За Пловдив, защитените са две специалности в Университета по хранителни технологии-Пловдив , заместник-ректорът доц. Христо Спасов анализира..

публикувано на 25.09.20 в 09:40

Големият риск в училище днес е за по-възрастните учители

290 са новите заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, при направени 4859 PCR теста, което е 5,9 % от изследваните и е рекордна заболяемост за последните повече от два месеца. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в страната станаха 19..

публикувано на 25.09.20 в 09:36

Гладиатори превземат Пловдив от днес до неделя

150 воини завладяват Пловдив от днес до неделя.  Облечени в древните си одежди, те ще стигнат до Римския стадион с шествие от площад Централен, което ще тръгне в 18 часа, и така ще дадат начало на фестивала „Пловдив – древен и вечен“.  Пред..

обновено на 25.09.20 в 08:43

Фасада видео фестивал грейва в Стария Пловдив

Фасада видео фестивал щe сe открие от 20 часа в „Лапидариума“ в Стария град.  В единайстото издание, от 181 филма,  са селектирани 62 творби от 26 държави: Германия, Австрия, Полша, Словения, Франция, Белгия, Дания, Финландия, Италия,..

публикувано на 25.09.20 в 07:08

"Точно днес" - проектите и фактите

Учениците са в класните стаи, някои вече учат вкъщи, заради заразени съученици с Ковид 19. Бавно напредваме по спиралата с предаване на вируса в училище. Д анните в седмичното сравнение за новите случаи казваме със старши анализаторът в Центъра за..

публикувано на 24.09.20 в 15:46

Осъвременяване на пенсиите е задължително, дори закъсня

Правителството в лицето на социалния министър Деница Сачева обяви, че се обмислят четири варианта за преизчисляване на пенсиите от догодина. Предложението раздели синдикатите. КНСБ се обявиха против, а от КТ "Подкрипа" - за, но под условия да се..

публикувано на 24.09.20 в 11:52

Динамична, но не и несигурна е бизнес средата в България

Тракия икономическа зона представя днес два  проекта- образователен и свързан със зелената сделка на ЕС. Активността на местния бизнес и прогнозите, че регионът е сред трите, в които бизнесът прогнозира разширяване и на трудовия пазар, е повод за..

публикувано на 24.09.20 в 11:19

Жестовият език е единствен за стотици хора, закон е необходим

Признаване на жестовия език като естествен самостоятелен език, както и осигуряване на условия за ефективно включване на глухата общност в България във всички сфери на обществения живот, това предвижда специален законопроект, приет от МС. Предвидено е..

публикувано на 24.09.20 в 10:32

Извънредни избори са зад ъгъла, нещо дребно може да ги доведе

Политически амбиции, ще разбият ли статуквото? Политологът  Любомир Стефанов е събеседник по темата в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Любомир Стефанов каза, че според него изказванията на президент и премиер в Деня на независимостта, които..

публикувано на 23.09.20 в 09:46