Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


"Точно днес" по стъпките на октомври

В първия работен ден за октомври тръгваме по стъпките на темите на деня. Ето и какви ще са акцентите в програма "Точно днес". Вървим по пътя към местния вот, на който след по-малко от месец пловдивчани ще кажат тежката си дума - ще изберат кмет,..

публикувано на 01.10.23 в 17:00

Пловдив е домакин на фестивала „Тракийски мистерии“

Какви ще са " Тракийски мистерии " на 30 септември в Пловдив, научаваме от разговора с  Пламен Иванов , изпълнителен директор на фестивала и  Диляна Ангелова , която представя дигитални платна на Античния театър, преди спектакъла "Тракийска мистерийна..

обновено на 29.09.23 в 16:26

Х Международен фото салон представя "Избрано"

Изложбата "Избрано" от Х Международен фото салон Пловдив 2023 е втората изложба за годината, която пловдивчани и гости на града ще могат да видят, експонирана върху оградата на Античния театър, северен вход, от страната на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев"...

публикувано на 29.09.23 в 11:20
Цветелина Пенева

Отново няма да се ползва пълната функционалност на машините

Само ден ни дели до старта на предизборната кампания. Кандидатите вече загряват, а избирателите логично питат – ще имаме ли честен вот?  Има ли предпоставки за по-малко изборни нарушения и манипулации на местните избори? Вече ще работи открит телефон..

обновено на 29.09.23 в 11:18

"Галерията" събира изкуство и история

Ново артистично пространство с името „Галерията“ отваря врати на 30-ти септември в сградата на Ефория „Зограф“  в южната  страна на Пешеходния мост. В сданието се помещават 20-ина ателиета, чиито обитатели художници ще се изявяват с изложби в..

публикувано на 29.09.23 в 09:51

ПП-ДБ и ГЕРБ ще имат солидно мнозинство в ОбС на Пловдив

Каква ще е битката за Пловдив след мандата на кмета Здравко Димитров? Вижда ли се светлина в тунела за града? Политическият журналист и анализатор  Иван Тропанкев , който е пловдивчанин, анализира предизборната ситуация в града. Той направи прогноза..

обновено на 28.09.23 в 10:20
Николай Василев

Социална политика не трябва да се прави чрез данъчните ставки

„Винаги съм бил за единна ставка по ДДС, която сега е 20%, и да се търсят възможности за нейното общо намаляване на 18 или 19%, което е възможно, вместо постоянно да си играем с отделните сектори с диференцирани ставки“, това заяви в интервю за..

публикувано на 28.09.23 в 10:19

„Точно днес“ - преди старта на предизборната кампания

Само ден ни дели до старта на предизборната кампания. Кандидатите вече загряват, а избирателите логично питат – ще имаме ли честен вот? Отговорите търсим в утрото на 28 септември, ето какво ще чуете до 9.30 часа: Има ли предпоставки за..

обновено на 27.09.23 в 16:43

Видеа помагат на глухите да опознаят културните паметници

Проектът "Мост на толерантността" представя значими културни паметници в България чрез видео-жестов превод за глухи хора. Целта му е пълната интеграция на тежкочуващите в обществото. Той е реализиран от председателя на фондация "Развитие и..

публикувано на 27.09.23 в 11:21

Пловдивчани биха заложили на новите лица на кметските избори

Познатите физиономии няма да имат предимство на кметските избори, каквато е била традицията до момента. Хората търсят нещо ново в политиката, нещо недоказало се, което се бори за тяхното доверие и по някакъв начин го печели, така че смятам, че..

публикувано на 27.09.23 в 10:37