Кметът на Перник: Няма пострадали и жертви след поройния дъжд

| обновено на 21.09.15 в 15:27
Снимка: Радио Шумен

Няма пострадали и жертви след поройния дъжд, който се изля над Перник в неделя вечерта. Положението е овладяно.

Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" кметът на града Иван Иванов.

Пожарната и '"Гражданска защита" действат по отводняването на залети мазета и приземни етажи в Перник, но в града в момента няма места, където да е налице кризисна ситуация, поясни още Иванов и подчерта, че предстои оценка на щетите:

На първо време от сутринта установих много пясък и кал, които пороите отнесоха на пътищата. Започваме от сутринта да правим почистване. Още с падането на дъжда, овладяхме ситуацията, помогнахме на доста хора, които бяха закъсали в автомобилите си и в обществени заведения.

Причината за неоттичането на водата от пътищата и улиците е старата канализация и докато тя не бъде подменена, положението ще бъде трудно, допълни още кметът на Перник.

Най-сериозни щети след бурята снощи има в централната част на Перник и в по-ниските части на кварталите. Кметът на Перник Иван Иванов добави:

През нощта имахме над 1000 обаждания на телефон 112  и на дежурния по община и пожарната. Там, където е било кризисно положението, сме се справили. Един случай имахме с една бременна, която беше потънала с автомобила си в района на автогарата. Веднага пожарната изтегли автомобила. По нейно желание я отведохме до вкъщи.

Жителите на града описват бурята като страшна, но признават, че са виждали и по-голяма природна стихия. Въпреки че като цяло обстановката в Перник е спокойна, има единични случаи на сериозно пострадали къщи.

Все още е много рано да се оцени паричната стойност на щетите след пороя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!