"Вратички" в Закона за приватизация

Руси Статков
Снимка: БГНЕС

Няколко скандални сделки отново насочиха вниманието към приватизацията. Оказа се, че "вратички" в закона са отворили възможностите за злоупотреби с "Царските конюшни" и за странната продажба на Дипломатическия клуб в Бояна.

Докато в сряда депутатите се изненадаха от "вратичките“ в Закона за приватизацията, се оказа, че те са били информирани за тях още преди години, но съзнателно или не призивът на експертите за затварянето им е останал "глас в пустиня“. Дългогодишният член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Руси Статков обясни пред "Хоризонт“, че продажбата на обособени части от дружество от забранителния списък за приватизация може да стане:

Има дружества и обособени части в отделен списък, които не могат да се продават след решение на Агенцията за приватизация, а се продават след един по-особен ред. Предложение на Министерския съвет и то аргументирано предложение пред Народното събрание, което на базата на всестранен анализ, икономически, финансов и така нататък, решава дали да извади тези дружества и обособени части от този списък.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Марта Младенова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!