12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

ВСС отхвърли искането за освобождаване на Гешев

След близо 7 часа разисквания пленумът на Висшия съдебен съвет отхвърли с 12 на 8 гласа като недопустимо внесеното от служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов искане за освобождаване на Иван Гешев от поста главен прокурор. Съдебните..

обновено на 22.07.21 в 18:31

След година прекъсване Велико Търново отново става фолклорна сцена

Фолклорът на балканските народи завладява от неделя Велико Търново. В 23-ото издание на Международния фолклорен фестивал своето песенно и танцово изкуство в безплатни за публиката концерти ще представят 310 изпълнители от 10 ансамбъла от България..

публикувано на 22.07.21 в 17:59
проф. Исак Бен Израел

Проф. Исак Бен Израел: Всеки ден ни дебнат нови хакерски заплахи

Скандалът около израелската софтуерна фирма "Пегас", чрез която са контролирани чрез телефоните им 50 000 политици, активисти и журналисти от страни на четири континента, постави въпроса за технологиите като бумеранг . В случая - платформа,..

публикувано на 22.07.21 в 17:53

Паметникът на Бузлуджа ще придобие статут на недвижима културна ценност от национално значение

Дом-паметникът на връх Бузлуджа ще придобие статут на недвижима културна ценност от национално значение. Решението е било взето днес на Специализиран експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности, свикан по заповед на министъра на..

обновено на 22.07.21 в 17:42
Национална библиотека

Среща с поети на XXI век в "Писмена"

На 22 юли клуб "Писмена" ще срещне почитателите на съвременната българска поезия с четирима автори , издали първите си поетични книги през новото хилядолетие.  От 19.00 ч. на реновираната тераса на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий"..

публикувано на 22.07.21 в 17:00

Жителите на добричкото село Стожер на протест заради безводие

От години селата в община Добричка са подложени на системна липса на вода, а дори и да я има, то от чешмите тече кал . И въпреки че по проблема са провеждани десетки срещи с областните управители на Добрич, с Асоциацията по ВиК, с директора..

обновено на 22.07.21 в 16:51
Д-р Аспарух Илиев

Аспарух Илиев: Застъпниците на конспирации за ваксините нямат трибуна в страните от ЕС

"България е уникална в ЕС с едно - едва ли има друга държава, в която застъпниците на конспиративните теории и антиваксинално настроените специалисти имат толкова голяма трибуна, колкото у нас . Това прави впечатление на експертите, които следят темата..

публикувано на 22.07.21 в 16:38
Проф. Момяна Гунева

Проф. Момяна Гунева: Ако съдебната реформа е оставка на Гешев, това принизява идеята

" Иска се някаква оставка, но не се казва защо . Всичко потъва в процедурни хватки и всеки, който се опита да се позове на закона, се сблъсква с обвинението, че е привърженик на този или онзи. Всеки един от тримата големи би могъл да се озове в подобна..

публикувано на 22.07.21 в 16:22
Гълъб Донев

Месечна добавка "бедност" за 431 000 души над 65 години

Месечната добавката "бедност", която се предвижда за пенсионерите с пенсии до 369 лева, колкото е линията на бедност за тази година, е за хората над 65 години и ще се полага на 431 000 възрастни. Това обяви вицепремиерът и социален министър Гълъб..

обновено на 22.07.21 в 15:26
Иво Джокин, ръководител на общински център за извънучилищни дейности в село Байкал

За интереса на българските деца към Космоса и природните науки

„Общинският астроцентър е част от инициативата „Ало, Космос! Говори България!“ където деца от 6 до 19 години отправиха въпроси към астронавти от МКС“, каза пред БНР Иво Джокин, ръководител на общински център за извънучилищни дейности и..

публикувано на 22.07.21 в 11:04