12+3

Some Details

Публикации

Сотир Цацаров - кандидат за председател на КПКОНПИ

ВСС освободи Сотир Цацаров

Очаква се Иван Гешев да положи клетва като главен прокурор още идната сряда. Днес Висшият съдебен съвет прие единодушно и без дебати оставката на Сотир Цацаров заради избора му за председател на Антикорупционната комисия. Предложението беше..

обновено на 12.12.19 в 19:30

Нинова: В правилника на ПГ на БСП няма партийни наказания

В правилника на парламентарната групата на БСП не са предвидени партийни наказания, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова по повод 27-те депутати, гласували „за“ кандидатурата на Сотир Цацаров да оглави Антикорупционната комисия...

обновено на 12.12.19 в 18:20

МОН: Има административни нарушения в НХА, информирана е АДФИ

Преподаватели, служители и студенти в Националната художествена академия проведоха мълчалив протест срещу "информационното затъмнение и неправилното разходване на средствата" в НХА. Втори месец работещите там не са получавали заплати, бавят..

обновено на 12.12.19 в 16:29
Темз Арабаджиева

„Силата на мита“ на Джоузеф Камбъл в ново издание на българския пазар

„Силата на мита“ на Джоузеф Камбъл излезе на българския пазар в ново издание. „Цялата книга е един разговор между журналиста Бил Мойерс и самия Джоузеф Камбъл, разговор, който кръжи около темата за мита. Тази книга излиза в правилния..

публикувано на 12.12.19 в 15:32

Проектът „Пчелите и градът“ - част от дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

Повишаване на общата култура и знанието за пчелите и тяхната роля не само за поддържането на биоразнообразието в големия град, но и изобщо за съществуването на човечеството - това са част от целите, заложени в проекта „Пчелите и градът“ на сдружение..

публикувано на 12.12.19 в 15:19
Снимката е илюстративна

Пътят на незаконния боклук към България

Българските власти са закъснели да направят каквото и да е по случая с намерените край Милано над 800 тона незаконен боклук за България. Това коментира пред БНР журналистът от сайта "Биволъ" Димитър Стоянов, който проведе разследване за..

публикувано на 12.12.19 в 14:13

Доц. Паунов: Конституцията има достатъчно механизми за разделение на властите

Дискусията за конституционна реформа продължава вече около 10 години. Европейският съд по правата на човека, още през 2009 г. е констатирал, че главният прокурор е почти недосегаем от гледна точка на сегашния Конституционен модел. Всъщност тези..

публикувано на 12.12.19 в 13:29
Парламентът избра новия председател на КПКОНПИ

Цацаров е новият председател на КПКОНПИ

Сотир Цацаров е новият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. За него гласуваха 165 народни представители от ГЕРБ, “Обединени патриоти“, ДПС,..

обновено на 11.12.19 в 15:47

СЕМ: В програма "Хоризонт" е спазен плурализмът на гледни точки

В програма "Хоризонт" на БНР има плурализъм на гледните точки  - това е основният извод от доклада за наблюдението на програмата, подготвен от Съвета за електронни медии и предоставен на временната парламентарна комисия. Периодът на..

обновено на 11.12.19 в 14:59

Нешка Робева: Изхвърлянето на Русия от олимпийските игри е изключителна демагогия

Изключителна демагогия. Така пред БНР Нешка Робева определи решението на Световната антидопингова агенция да отстрани Русия от международни състезания за четири години. „Няма рекорди от спортисти, които са абсолютно чисти. Тъжното е, че тук..

публикувано на 11.12.19 в 14:54