12+3

Some Details

Публикации

Протести и сблъсъци в Беларус след президентския вот

Полицията в Беларус разгони тълпи от протестиращи с шокови гранати и гумени куршуми, след като предварителните резултати от вчерашния президентски вот отредиха убедителна победа за настоящия държавен глава Александър Лукашенко, предаде АФП. Неговите..

обновено на 10.08.20 в 17:34

Насърчават безработни да започнат собствен бизнес

Безработни могат да получат обезщетенията си накуп и с тези пари да започнат собствен бизнес, съобщиха от социалното министерство. За целта желаещите трябва да представят бизнес проект в бюрото по труда, в което са регистрирани.  Става въпрос за..

обновено на 10.08.20 в 17:12

Синдикат: Учебната година трябва да започне редовно

Учебната година трябва да започне редовно, а правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители и ученици по препоръка на директора на образователната институция - това настояват от синдикат "Образование" към Конфедерация на труда..

обновено на 10.08.20 в 16:43
Доц. Александър Оскар

Еврейската общност у нас засегната от думи на Каракачанов

Организацията на евреите в България „Шалом“ изрази протест срещу думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов . След като вчера той заяви, че „не може в името на това няколко соросоидни НПО и партийки извън парламента да..

публикувано на 10.08.20 в 15:54
Александра Кръстянина с родителите си и брат й

Родителите на 4-годишната Александра събират средства за лечение в САЩ

У нас има много деца с тежки заболявания, на които българското здравеопазване не може да помогне, затова се налага те да търсят лечение в чужбина.  4-годишната Александра Кръстянина от Варна е такова дете. Тя е родена с рядката аномалия фибуларна..

публикувано на 10.08.20 в 15:12
Виктор Димчев

Виктор Димчев: Има оптическа измама за повече хора на протестите

„ Числата, които организаторите изнасят за броя на протестиращите са многократно преувеличени . Това е очевидно за всеки… Не е моя вината, че броят на протестиращите постоянно намалява. Стремя се да броя акуратно“. Това каза пред БНР..

публикувано на 10.08.20 в 15:00

Повишен риск от пожари в 13 области, в с. Маточина огънят е спрян на метри от къщите

Големите пожари в общините Свиленград и Тополовград, обхванали обширни площи, вече са под контрол. Това съобщи в село Студена главен комисар Николай Николов, директор на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Днес ще се работи..

обновено на 10.08.20 в 14:14
Петър Славов

Петър Славов: Машинното гласуване е възможно при извънреден вот

„Ако се стигне до оставка на кабинета, при провеждането на извънредни избори няма да има проблем да се проведе машинното гласуване “. В това увери пред БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат, клуб „Просперитет“. Той критикува, че..

публикувано на 10.08.20 в 14:06
Аглика Трифонова

Аглика Трифонова: Не искам да виждам как хора пропиляват 10-15 години от живота си

В Плевен започна младежки проект срещу хазартната зависимост, финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта с над 19 000 лева.   Ангажирани са над 200 момичета и момчета от областта, които през учебната година  са настанени в..

публикувано на 10.08.20 в 13:43
Екатерина Михайлова

Екатерина Михайлова: Институтът на служебното правителство създава напрежение

„ Конституционната конструкция за служебно правителство е в разрез с това, което имаме в нашата Конституция . В момента виждаме, че това е част от проблема за разсичане на конфликта между институциите и протестиращите“. Това каза пред БНР..

публикувано на 10.08.20 в 13:39