12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Петър Дундаков: България се променя в момента

„Песента на ветровете“ е метафора , която ме е водила при създаването на тази изцяло авторска музика в този проект и концерт. И следвайки тази метафора на смесване на различни стилове музика, да ги обединя от енергията на вятъра, за да се създаде една..

публикувано на 15.04.21 в 15:09
Мика Зайкова

Мика Зайкова: Българският народ победи в тези избори

" Българският народ победи в тези избори.  Май ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило. Победата не е за тях, а за българския народ. В тази зала няма победители". Това каза пред БНР депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова, която откри и ръководи..

публикувано на 15.04.21 в 14:42
Даниела Бобева

Проф. Даниела Бобева: Парите от Европейския съюз няма да дойдат тази година

„В икономиката имаме инерция в тенденциите, основни двигатели, които не се поддават полкова лесно и толкова бързо на политически промени. Да се прогнозират апокалипсиси за това, че се сменя правителство, е несериозно.“ Това каза в интервю за БНР..

публикувано на 15.04.21 в 14:28
Настимир Ананиев

Настимир Ананиев: Ако има правителство, то ще е заложник на партиите на статуквото

" Може би ще се направи опит за съставяне на правителство, но то ще стане заложник на партиите на статуквото, тъй като партиите на протеста имат само 92 гласа и дори да се обединят, трябва да бъдат подкрепени или от ГЕРБ, или от ДПС, или от БСП".  Това..

публикувано на 15.04.21 в 14:04

Проф. Ивайло Знеполски: Парламентът възпроизведе протестното движение

„ Потвърди се анти-ГЕРБ нагласата . В същото време няма никаква съгласуваност между останалите парчета от парламентарно представените партии. Всеки развива собствена стратегия“, така вижда картината в новия парламент проф. Ивайло Знеполски,..

публикувано на 15.04.21 в 13:49
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Беше редно Борисов да подаде лично оставката на правителството пред парламента

" Беше редно Бойко Борисов да подаде лично оставката на правителството пред парламента ", заяви пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година. Той изказа предположение, че лидерът на ГЕРБ не е отишъл в Народното събрание,..

публикувано на 15.04.21 в 13:22
Алексей Пампоров

Алексей Пампоров: Със знакови действия започна новият парламент

" Със знакови действия от много хора и групи започна новият парламент, за да покажат символично какво е намерението им ".  Коментарът направи пред БНР доц. Алексей Пампоров, социолог и антрополог в БАН. Той даде пример с появяването на парламентарната..

публикувано на 15.04.21 в 12:59
доц. Петър Чолаков

Петър Чолаков: ГЕРБ и ДПС ще опитат да внушат, че партиите на протеста и статуквото са се договорили

" Въпросът е ще може ли този парламент да роди правителство, което да управлява стабилно България ". Това коментира пред БНР политологът Петър Чолаков. По думите му парламентът е такъв, какъвто беше очакван и нищо сензационно не е имало в изявленията..

публикувано на 15.04.21 в 12:42

Близо 53% от хората смятат, че медиите информират добре за предизборната кампания

Близо 53% от хората заявяват, че медиите ги информират добре относно предизборната кампания. В същото време 47 процента казват, че партиите ги информират по-скоро недобре и неразбираемо за политическите си програми.  Това показват..

обновено на 14.04.21 в 19:05

Борисов: Ще предложа премиер с ясна европейска и натовска ориентация

Бойко Борисов заяви, че няма да е кандидатурата на ГЕРБ за министър-председател . Той обяви това при посещението си във Велико Търново като отказа да назове името нито на номинирания, нито кои от старите министри и кои нови лица ще бъдат..

обновено на 14.04.21 в 18:32