12+3

Some Details

Публикации

Намерено е детето, изчезнало от дома си в Якоруда

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 100 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и..

обновено на 24.09.20 в 18:16

Дронове и летящи таксита във фокуса на Европейската дигитална седмица

Умната градска среда, автономните автомобили, дроновете, роботите и летящите таксита навлизат все повече в световните мегаполиси. Къде е България в този процес на дигитализация, кои са новаторите и кой ги подкрепя? Това са част от акцентите в..

публикувано на 24.09.20 в 17:18

Науката проявява слабо любопитство към процесите в социалните услуги

„ Има отместване в мисленето и ангажирането, но то не е достатъчно бързо и задълбочено , за да отговаря на много сложните потребности на децата и на техните семейства, особено на тези, които излизат от големите сиропиталища“. Това каза пред БНР..

публикувано на 24.09.20 в 15:45
Артистите на Музикалния театър

Оперетата в София посреща първите си гости „вихрено и страстно“

„Метрополитън опера“ в Ню Йорк днес влезе в световните новини, след като мениджърският ѝ екип отмени изцяло предстоящия сезон. Вратите ще отворят отново, когато бъде открита ваксина срещу коронавируса или когато се установи, че обществото има..

публикувано на 24.09.20 в 15:29
Дубравка Угрешич

Дубравка Угрешич: Превърнахме се в психични инвалиди

На книжния пазар излиза ново допълнено и преработено издание на „Американски речник“ на Дубравка Угрешич.  Новото издание съдържа постскриптум от гледна точка на съвремието ни, обясни авторката в предаването "12+3". „Цялата конструкция на тази..

публикувано на 24.09.20 в 15:29

Парламентът прие доклада за дейността на омбудсмана за 2019-а

Парламентът прие единодушно доклада за дейността на националния омбудсман за 2019 г.  В него се отчитат най-много оплаквания за нарушени потребителски права, като водещи са жалбите срещу ВиК дружествата, следвани от оплаквания срещу фирми за..

обновено на 24.09.20 в 14:24

Проф. Иво Христов: Режимът на премиера е амортизиран

„ Ако се окаже, че Бойко Борисов не може да удържи сриващия се авторитет, експертният кабинет е удобно средство . Хем да бъде на власт, хем да не бъде, хем да използва активите на властта, но да не получава пасивите“. Това коментира пред БНР депутатът..

публикувано на 24.09.20 в 14:03

Започва ли роенето на партиите

През годините свикнахме с приближаването на поредните избори да се наблюдава превърнало се в специфично за прехода явление - роене на партии или създаване на нови. Общото между тях са заявките за нов морал, за поврат в правенето на политика,..

публикувано на 24.09.20 в 13:36
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Оставането на власт топи политическия капитал на Борисов и на ГЕРБ

Оставането в управленска позиция на настоящето правителство и на Бойко Борисов стопява както политическия капитал на ГЕРБ, така и неговия личен политически капитал. Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев.  " Ако Бойко Борисов направи..

публикувано на 24.09.20 в 13:19

Борисов за изгонените дипломати: Предупредил съм Путин, че не допускаме такива неща

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала "Хемус" край Търговище, откъдето коментира и актуалната политическа обстановка. При инспекцията на строителството на АМ "Хемус" министър-председателят коментира шпионския скандал,..

обновено на 24.09.20 в 13:13