Четиримата пианисти отново на сцената в НДК

Четиримата пианисти
Снимка: НДК

Четиримата пианисти са Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син и Живко Петров - двама класически изпълнители и двама джазмени с богати биографии и много успехи на наша и международна сцена. Те ще се съберат за трети път за концерт на 31 май на сцената в зала 1 на НДК - единствената културна институция у нас, която притежава четири рояла „Стейнуей”.

Програмата обещава богата палитра от стилове – от авторска и аранжирана от самите пианисти музика, през джазирана класика, до импровизации с шоу елементи. В концерта ще прозвучат по нов начин популярни теми на Моцарт, Брамс, Шопен, Рахманинов, ще има и много музикални изненади.

Пианистите са подготвили и изпълнения на филмова музика, сред които “Замълчи, замълчи” на Петър Ступел от „Любимец 13“ в аранжимент на Живко Петров и Марш от „Междузвездни войни” на Джон Уилямс в аранжимент на Георги Черкин.

В концерта на 31 май в зала 1 ще се включат още Димитър Семов - барабани и Борис Таслев - контрабас. Преди това проектът ще гостува в Любляна на 22 май.

Повече за идеите на Четиримата пианисти и за работата им заедно разказват в интервюто за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Живко Петров и Георги Черкин. Чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!