Класика на площада за Деня на Варна

Фонтаните на площад "Независимост" във Варна

Варна отбелязва своя официален празник на 15 август - на големия християнски празник Успение Богородично. По традиция Оркестърът на Варненската опера ще изнесе празничен концерт на площад "Независимост" в цетъра на града, а за трета поредна година е поканен да дирижира Мартин Пантелеев.

"Любимата Варна е изключителен град с изключително музикална публика. Именно заради това отговорността всяка година расте. През годините имахме прекрасни солисти. Тази година предизвикателството е още по-голямо, затова се радвам, че солисти като Деян Вачков и Илина Михайлова, от по-известните имена, се съгласиха да участват с много интересни оперни и оперетни арии. Но даваме шанс и на по-младите: на Емил Павлов, който е изключителен талант - тенор, също така на Мария Павлова и Стефани Кръстева - таланти, които съм сигурен, че в бъдеще ще бъдат чути от голямата българска публика, а се надявам, разбира се, не само в България. Пожелавам им успех и им благодаря много!" - това сподели в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" маестрото.


Празничният концерт за Деня на Варна започва в 20 часа до фонтаните в центъра на града и е със свободен достъп за варненската публика.

Чуйте цялото интервю с Мартин Пантелеев в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!