Методи Андреев: Вотът на десни избиратели за Румен Радев е израз на недоволство от вътрешната политика

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, който не е член на управляващата партия, приема за голяма изненада факта, че близо 700 хиляди десни избиратели са гласували за Румен Радев и Илияна Йотова. Това, според него е протестен вот, в резултат на недоволство от вътрешната политика. Методи Андреев уточни:

Аз никога не съм бил сляп поддръжник на нещата, които се предлагаха, още повече за корпоративното законодателство, което за съжаление беше доста често като практика. Опитът да балансираш на всяка цена и във всичко, да балансираш много пъти безпринципно между лявото и дясното, да балансираш много пъти между обществения и корпоративния интерес, явно не се хареса на свободните десни избиратели.

Във връзка с резултатите от вота Андреев коментира още:

Аз смятам че българите ясно показаха, че това статукво не ги устройва. Това е един протестен вот, който в никой случай не бива да бъде приватизиран от БСП - най-малко от БСП. 

Просто хората показаха, че този начин, по който се управляваше този кораб не им харесва. 

Не, не напускам кораба, отсече Андреев и добави: Корабът потъва и без мен. Потъваме всички заедно.

По повод политическата ситуация у нас депутатът припомни мисълта на Бисмарк, че всяка политика е по-добра от колебаещата се политика, като допълни:

Опитът да балансираш на всяка цена и във всичко - да балансираш много пъти безпринципно между лявото и дясното, да балансираш много пъти между обществения и корпоративния интерес, явно не се харесва на свободните десни избиратели. 

Цялото интервю с методи Андреев чуйте от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!