"Галъп инт.": На балотажа вотът за Цачева е бил по-скоро партиен, а за Радев са гласували от всички посоки

Социологическата агенция "Галъп интернешънъл" прави извода, че на балотажа вотът за Цецка Цачева е бил по-скоро партиен, а за Румен Радев са гласували от всички посоки. По данни на агенцията 47 процента от гласувалите вчера не искат предсрочни..

публикувано на 14.11.16 в 17:12

12 от 13-те общини на Бургаска област са избрали Румен Радев

В област Бургас при по-ниска избирателна активност в сравнение с първия тур Румен Радев спечели с 55,26 на сто от гласовете. За Цецка Цачева са гласували 40,39 процента. 12 от 13-те общини на областта са избрали Румен Радев. Приморско е единствената..

публикувано на 14.11.16 в 14:37

На балотажа вотът на избирателите в община Павел баня рязко се смени

В Старозагорска област Румен Радев печели изборите с 61,1 процента срещу 34,7, които получава неговият опонент Цецка Цачева . В община Павел Баня на балотажа вотът на избирателите рязко се смени. На първия тур там Цачева имаше преднина пред..

публикувано на 14.11.16 в 14:35
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Това е краят на магическата сила на ГЕРБ

Между двата тура - вторник, сряда - между двамата кандидати за президент имаше потенциална разлика между 300 000 и 400 000 гласа и тенденцията на увеличаване продължаваше, така че случилото се съвсем не беше неочаквано. Това каза за..

публикувано на 14.11.16 в 14:31
Жан-Клод Юнкер

Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България. От Европейската комисия дадоха да се разбере, че не бързат с номинацията на следващ български еврокомисар след оставката на кабинета..

публикувано на 14.11.16 в 14:22
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: "Майка на нацията" ще остане в учебниците като най-неадекватното определение за бъдещ държавник

Определението "майка на нацията", с което кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева влезе в надпреварата за президентския пост, ще остане в учебниците по политология като най-неадекватнияt начин да представиш бъдещ държавник в 21 век, в едно европейско..

публикувано на 14.11.16 в 14:03

Ал. Симов: България спечели нов президент – човек, който ГЕРБ и Борисов не могат да контролират

Победата е за българския народ, който съвсем ясно, с гласа си показа, че гласува за промяна, за това България да не остава в същото състояние. България спечели нов президент – човек , който ГЕРБ и Бойко Борисов по никакъв начин не могат да..

публикувано на 14.11.16 в 13:30

ЦИК няма да налага санкции на Борисов и Радев по повод сигналите за агитация

Централната избирателна комисия няма да налага санкции заради вчерашните сигнали за агитация от премиера Бойко Борисов и новоизбрания президент генерал Румен Радев . Говорителят на ЦИК Цветозар Томов обясни:  И двата сигнала бяха подадени в..

обновено на 14.11.16 в 12:25
Румен Радев

Радев получи в област Кърджали 69% от гласовете, а Цачева само 22%

Новоизбраният президент на България Румен Радев получи в област Кърджали най-висока подкрепа на втория тур на изборите. За него са гласували 69 % от избирателите срещу близо 22 на сто за Цецка Цачева . Това показват резултатите на Районната..

публикувано на 14.11.16 в 12:11

Боян Юруков: В чужбина видяхме същото, което се случи в България - много силен наказателен вот

Имаше много неясноти около Изборния кодекс, което създаде предпоставки за изкривяване на  резултатите от вота на сънародниците ни зад граница, смята  блогърът Боян Юруков , който е част от българската общност в Германия. В ефира на "Хоризонт" той..

публикувано на 14.11.16 в 11:48