Румен Радев и Илияна Йотова

ЦИК обяви официално: Румен Радев и Илияна Йотова са новоизбраните президент и вицепрезидент на България

Официално: Централната избирателна комисия обяви Румен Радев и Илияна Йотова като новоизбрани президент и вицепрезидент на Република България. Новоизбраният президент ще встъпи в длъжност на 22-ри януари.  Предстои решението на Централната..

публикувано на 15.11.16 в 17:10

Мехмед Дикме: За ДОСТ гласуват млади и образовани хора, които не се страхуват от ДПС

На втория тур доминацията на ДОСТ в Турция се видя по категоричен начин. Така смята бившият земеделски министър Мехмед Дикме. По думите му, в България поне със 70-80 хиляди гласа гласоподавателите на ДОСТ са помогнали за избирането на Румен Радев...

публикувано на 15.11.16 в 14:08

Ренета Инджова: В политическия живот не може да се ходи като слон в стъкларски магазин

Винаги може да има по-голяма, по-драматична и по-трагична криза. Целта правителството да стане жертва на президентските избори е постигната. Сега рикошетът е обратен – президентската институция ще трябва да поеме негативите на парламентарната криза. Тази..

публикувано на 15.11.16 в 13:50

Катина Клявкова: Президентът би могъл да бъде прекрасен медиатор в политическата среда

Катина Клявкова  – медиатор, миротворец, модератор за win win договаряне, каза в интервю за "Хоризонт до обед", win win споразумението може спокойно да се каже, че е приложимо в политиката. Тя визира изборите, но преди това обясни какво всъщност..

публикувано на 15.11.16 в 11:27

Ал. Христов: Тактически грешки бяха допускани в предизборните кампании

Тактически грешки бяха допускани в предизборните кампании от гледна точка на комуникационните стратегии, избрани от различните участници. Това каза в "Преди всички" доктор  Александър Христов , преподавател по пиар в УНСС и НБУ: Видяхме една ситуация,..

публикувано на 15.11.16 в 09:05

"Галъп инт.": На балотажа вотът за Цачева е бил по-скоро партиен, а за Радев са гласували от всички посоки

Социологическата агенция "Галъп интернешънъл" прави извода, че на балотажа вотът за Цецка Цачева е бил по-скоро партиен, а за Румен Радев са гласували от всички посоки. По данни на агенцията 47 процента от гласувалите вчера не искат предсрочни..

публикувано на 14.11.16 в 17:12

12 от 13-те общини на Бургаска област са избрали Румен Радев

В област Бургас при по-ниска избирателна активност в сравнение с първия тур Румен Радев спечели с 55,26 на сто от гласовете. За Цецка Цачева са гласували 40,39 процента. 12 от 13-те общини на областта са избрали Румен Радев. Приморско е единствената..

публикувано на 14.11.16 в 14:37

На балотажа вотът на избирателите в община Павел баня рязко се смени

В Старозагорска област Румен Радев печели изборите с 61,1 процента срещу 34,7, които получава неговият опонент Цецка Цачева . В община Павел Баня на балотажа вотът на избирателите рязко се смени. На първия тур там Цачева имаше преднина пред..

публикувано на 14.11.16 в 14:35
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Това е краят на магическата сила на ГЕРБ

Между двата тура - вторник, сряда - между двамата кандидати за президент имаше потенциална разлика между 300 000 и 400 000 гласа и тенденцията на увеличаване продължаваше, така че случилото се съвсем не беше неочаквано. Това каза за..

публикувано на 14.11.16 в 14:31
Жан-Клод Юнкер

Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България. От Европейската комисия дадоха да се разбере, че не бързат с номинацията на следващ български еврокомисар след оставката на кабинета..

публикувано на 14.11.16 в 14:22
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: "Майка на нацията" ще остане в учебниците като най-неадекватното определение за бъдещ държавник

Определението "майка на нацията", с което кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева влезе в надпреварата за президентския пост, ще остане в учебниците по политология като най-неадекватнияt начин да представиш бъдещ държавник в 21 век, в едно европейско..

публикувано на 14.11.16 в 14:03

Ал. Симов: България спечели нов президент – човек, който ГЕРБ и Борисов не могат да контролират

Победата е за българския народ, който съвсем ясно, с гласа си показа, че гласува за промяна, за това България да не остава в същото състояние. България спечели нов президент – човек , който ГЕРБ и Бойко Борисов по никакъв начин не могат да..

публикувано на 14.11.16 в 13:30

ЦИК няма да налага санкции на Борисов и Радев по повод сигналите за агитация

Централната избирателна комисия няма да налага санкции заради вчерашните сигнали за агитация от премиера Бойко Борисов и новоизбрания президент генерал Румен Радев . Говорителят на ЦИК Цветозар Томов обясни:  И двата сигнала бяха подадени в..

обновено на 14.11.16 в 12:25
Румен Радев

Радев получи в област Кърджали 69% от гласовете, а Цачева само 22%

Новоизбраният президент на България Румен Радев получи в област Кърджали най-висока подкрепа на втория тур на изборите. За него са гласували 69 % от избирателите срещу близо 22 на сто за Цецка Цачева . Това показват резултатите на Районната..

публикувано на 14.11.16 в 12:11

Боян Юруков: В чужбина видяхме същото, което се случи в България - много силен наказателен вот

Имаше много неясноти около Изборния кодекс, което създаде предпоставки за изкривяване на  резултатите от вота на сънародниците ни зад граница, смята  блогърът Боян Юруков , който е част от българската общност в Германия. В ефира на "Хоризонт" той..

публикувано на 14.11.16 в 11:48

Радев спечели балотажа в Ловешка област, дори и в родното село на Цачева

Генерал Румен Радев спечели президентската надпревара във всички общини на Ловешка област и дори в село Драгана, където е родена Цецка Цачева . На първия тур на изборите в родното си село Драгана Цецка Цачева беше подкрепена от 64 души, а..

публикувано на 14.11.16 в 11:05

Славяново гласува за Радев, но не иска оставката на Борисов

Жителите на хасковското село Славяново, откъдето е новият президент Румен Радев , са гласували предимно за него, но хората там не искат правителството на Бойко Борисов да подаде оставка. Най-известното от вчера село Славяново няма канализация..

публикувано на 14.11.16 в 11:02

Методи Андреев: Вотът на десни избиратели за Румен Радев е израз на недоволство от вътрешната политика

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев , който не е член на управляващата партия, приема за голяма изненада факта, че близо 700 хиляди десни избиратели са гласували за Румен Радев и Илияна Йотова . Това, според него е протестен вот, в резултат на..

публикувано на 14.11.16 в 10:32

Димитър Байрактаров: Народът не желае предсрочни избори

Димитър Байрактаров от коалицията "Патриотичен фронт" смята, че "народът не желае предсрочни избори". Той и колегите му няма да приемат мандат за съставяне на правителство в този парламент, но е необходимо време за следващи избори: Ако..

публикувано на 14.11.16 в 10:25

Евелина Славкова: Възможно е на следващите избори пак да победи ГЕРБ

На следващите избори е възможно да има пак надмощие на ГЕРБ , макар и минимално, защото не е възможно социологията да не отчете такъв спад в нагласите, смята социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд". Новите заявки за..

публикувано на 14.11.16 в 10:23