Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Има хора, за които хапването на нещо сладко е повече от обикновен (често не дотам здравословен) навик – за тях то е начин на живот! А в него, централната роля безспорно е отредена на шоколада. Не знам колко от тези любители са се опитвали да научат повече за историята му, но съм сигурна, че в разказа на двама млади кулинари (Бояна и Борис), ще могат да открият по нещо за себе си. От времето на ацтеките, през средновековна Испания и ранните шоколадови фабрики на Швейцария, разказът за историята на любимото изкушение достига чак до съвременна България. Ако искате да научите как става това, чуйте повече в звуковия файл. И не забравяйте да си вземете лист и химикал – тъй като от тази история може да научите не само как се прави шоколадово брауни, но и какво представлява истинското шоколадово суфле и как да комбинирате карфиол с шоколад според методите на молекулната кухня.