Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Честит рожден ден, софийско метро

Софийското метро отбелязва 22-та си годишнина. На 28 януари 1998 тръгва първото влакче от сп. "Сливница" до "К. Величков". Оказва се обаче, че младото метро има интересна предистория, която започва през 1967-68 г. Тогавашният проект е предвиждал не просто..

публикувано на 28.01.20 в 11:02
Диана Андреева

Как се разпределят средствата за култура на общинско ниво

" Културата би следвало да е водещ приоритет , поне така е обявено от правителството и самите общини, но това не личи от финансирането ѝ" – коментира в "Нашият ден" Диана Андреева, директор на "Обсерватория за икономика на културата". Какви са критериите,..

публикувано на 27.01.20 в 17:08
Цвета Кирилова от сдружение

Ромските стипендии – дискриминация или изравнителна мярка

"Мъжете и жените от всички раси са родени с еднакъв набор от възможности и способности. Но човешките умения не са само плод от самото раждане. Те се развиват или закърняват в зависимост от семейството и квартала, в който живееш, от училището, което..

публикувано на 27.01.20 в 12:41

Какво е искала да каже Наредба Н 18

Наредба Н 18 е регулация, която възниква, за да постави изисквания към касовите апарати в търговската мрежа. После наредбата се разпростира върху софтуерите за управление на фирмите от почти всички сектори и продажбите чрез интернет. И продължава да се..

публикувано на 24.01.20 в 13:42
Цветан Цветков, председател на Сметната палата

Одитният доклад за БНР ще бъде внесен в НС до 10 март

Сметната палата предвижда да извърши 335 одита в организации от публичния сектор през 2020 година. 280 са задължителни одити по Закона за Сметната палата.  Председателят на Сметната палата Цветан Цветков гостува на "Нашият ден" и информира за планираните и..

публикувано на 23.01.20 в 13:04

Стефан Касев и пътечките, които ни учат

Главен герой в „Нашият ден“ е образователят Стефан Касев, който ни разказва за това какво е да вървиш пред децата по ботанически пътечки, да им показваш всичко онова, на което светът учи вглеждащите се, да променяш биографията си постоянно, както и за..

публикувано на 23.01.20 в 11:10

Поколение, намерено между образованието и науката

"Апетит за образование чрез практика" – такова е името на научно-образователен проект, чиято мисия е да създава среда, в която децата могат да развиват вече придобити знания и умения чрез практическо обучение. Това се случва, когато екипът на..

публикувано на 23.01.20 в 10:55

Дали е важен

30 години след смъртта на Салвадор Дали в „Нашият ден“ говорим с художничката Зибо Силвенс.  Ще разберете дали Дали е важен, а също и защо Зибо Силвенс е будна и рисува в 7.20 сутринта.  Обсъждаме и това какъв е пътят на художника към света и как..

публикувано на 23.01.20 в 10:27

В Перник се провалихме като град и общество

В последно време Перник се превръща в събирателен образ на най-тежките проблеми, пред които се изправя България през 2020 година – безводие, мръсен и отровен въздух, остаряла инфраструктура и проблеми, нерешавани с десетилетия. Мащабна авария във..

публикувано на 22.01.20 в 13:00

Ирина Асиова-Диамант: Живея между два свята и мисля за България

Броени седмици преди раздаването на наградите „Оскар“ на червения килим в „Нашият ден“ застава журналистката, влогър, млада майка и холивудска съпруга Ирина Асиова-Диамант. Красавицата с необичайна съдба и с директен поглед от Холивуд и Разлог разкрива..

публикувано на 21.01.20 в 15:05