Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Инж. Янко Янев: Всеки хляб трябва да носи свое име. Като хората

Днес празнуват хлебопроизводителите и сладкарите
Снимка: Архив
Днес, на Спасовден, професионален празник отбелязват хлебопроизводителите и сладкарите. Традицията е въведена преди повече от век – в 1915 г., по предложение на съюз “Задруга на хляба”. След прекъсване многогодишно прекъсване празникът е възстановен и традицията – продължена от 1999 г. по инициатива на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

Казват – никой не е по-голям от хляба.
Георги Нейков се срещна с инж. Янко Янев - технолог и хлебопроизводител. Той е от Павликени и е с такъв ръст, че нашият колега с усмивка допълва поговорката, че понякога и от хлебопроизводителя няма по-голям… Снимка

Всеки хляб трябва да е със собствен облик и лично име, твърди инж. Янев, който пледира за по-широко използване на млечно-кисела закваска в производствения процес. - Когато говорим за вино, трябва да разграничаваме виното и бялото вино. Така е и с хляба - трябва да говорим за хляб и за бели хлебни изделия...
Той разказва как преди време получил предложение да прави хляб от слама - колкото е по-отвратителен на вкус - повече се търсел, ми казал един магазинер. Няма такова нещо - отсича Янко Янев - вкусното си е вкусно, а и полезно. Въпросът е в мярката... В разработването на една хлебна смес има много интелект, трябва да уважаваме професионалистите.

Чуйте техния разговор и мнението на експерта за хубавия хляб…



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!