Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Мария Лъджева: Отново ще дойде моментът "да се нахраним" духовно

Хорото е един от най-магичните ритуали в българската традиция. Корените му се губят далеч в историята, а етнографи и историци смятат, че танцът ни е оставен в наследство от древните траки. Според изследователи, хорото е начинът, по който хората живеещи..

публикувано на 03.04.20 в 11:48

С онлайн консултации Лазар Радков събира средства за болнични респиратори

Лазар Радков, когото познаваме като създател на "Капачки за бъдеще" има поредна благородна идея, с която намира начин да помага на хората. Чрез неговия   спортен клуб ще предостави 100 онлайн спортни и хранителни консултации на минимални..

публикувано на 03.04.20 в 09:59

Подходът на учителите прави обучението иновативно

За трета поредна година инициативата Teaching Alpha започва номинации за иновативни български учители и преподавателски практики . Именно в условията на дистанционното обучение, което наложиха новите условия на световната пандемия, се състои..

публикувано на 03.04.20 в 09:30

"КоронаКаст" - поглед от различен ъгъл на студенти по журналистика

Група студенти по журналистика от трети курс създадоха проекта "КоронаКаст" - подкаст в,който млади хора говорят на различни теми свързани, с коронавируса. Първото издание вече привлече вниманието на младите слушатели.  В инициативата са се включили 15..

публикувано на 02.04.20 в 12:26
При NOVID20 личните данни на ползвателите остават защитени от достъп на институции, увери Михаил Ковачев

Мобилно приложение показва къде е по-безопасно в епидемията от Covid-19

Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничаване на бързото разпространение на коронавируса в Европа. Технологията ясно показва местата, където можем да останем, без да сме изложени на риск от инфекция, а това ще помогне за по-голямата сигурност..

публикувано на 02.04.20 в 10:27

Работата от разстояние е възможна при определени условия

Новият Закон за мерките и действията по време на извънредното положение създаде условия работодателите да въведат работа от разстояние за служителите. Тази правна възможност се реализира при съобразяване на два критерия – оценка на риска и характера на..

публикувано на 02.04.20 в 08:55

Иван Кирков: Смехът по естествен начин намира път в трудните ситуации

Масово смеене вкъщи, очаква всички любители на стендъп комедията тази вечер. Освен Ден на шегата , на 1 април отбелязват своя „патронен празник“ и комедиантите от един от най-големите клубове у нас Comedy club. От няколко поредни години те пълнят зала 1..

обновено на 01.04.20 в 16:25
„Аз съм български войвода, момци ми са тез,
ний летиме за свобода, кръв да леем днес!“

Как Ботев става войвода на четата, която идва в България с парахода „Радецки”

Националният музей „Параход Радецки” в Козлодуй трябваше до открие своята обновена и допълнена експозиция на 13 април т.г. Имайки предвид извънредната ситуация в страната, това очевидна ще се отложи във времето. В няколко епизода в..

публикувано на 01.04.20 в 12:13

Социалната близост ще бъде възстановена, както преди 100 години

Чувството за безпокойство, малко или много, съпътства ежедневието ни в последните седмици. Ходенето до магазина се превръща в предизвикателство, през което трябва да преминем бързо и с минимален контакт с външни хора. Витае невидимата сянка на вируса...

публикувано на 31.03.20 в 12:30

Семейство Макариев говорят за кино

Актрисата Луиза Григорова-Макариев и съпругът ѝ режисьорът Мартин Макариев създадоха свой канал в YouTube , в който говорят за изкуство, но най-вече за общата им голяма страст - киното. Двамата не просто препоръчват какво да гледаме или да четем, а..

публикувано на 31.03.20 в 12:28