Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Отново екопротест в защита на НАТУРА 2000

В София ще се проведе екопротест срещу промените в Закона за биоразнообразието. Организатор е неправителствената организация “За да остане природа в България”. Протестът ще започне в 18.30 ч. пред Съдебната палата в София и ще бъде подкрепен от протести в..

публикувано на 07.07.20 в 11:45
Шеф Александър Иванчев

Шеф Иванчев: Натуралният шоколад осигурява повече щастие от млечния

За шеф Александър Иванчев професията сладкар се изписва с главна буква. Разбира, че трябва да наблегне повече на десертите преди около 10 години, при стажа си в Катар и днес е един от виртуозите на шоколада. Изисква се много..

публикувано на 07.07.20 в 11:34

В „Спортна София“ се играе от футбол и тенис до балет и народни танци

Все повече нараства интересът към услугите, които се предлагат като възможност за спорт и физическа активност в София. Все повече хората свързват спортуването с доброто здраве. Това потвърди в ефира на Радио София Цветанка Божидарова , спортен..

публикувано на 07.07.20 в 09:59

„Изкуството има значение“ - красивата изповед на писателя Нийл Геймън

Свободата на словото, на мислите и на мечтите е основната движеща сила на света – това е посланието на книгата „Изкуството има значение“ от Нийл Геймън . Книгата вече може да бъде открита и на българския книжен пазар. Сборникът е с вдъхновяваща..

публикувано на 06.07.20 в 11:12

Говори със страха си

Всеки има някаква фобия, но някои още не знаят каква. Едни се страхуват от паяци или змии, други – от високото, трети – от петък 13-и... Но как да опитомим страха и да извлечем полза от него? Това ще се опитат да предизвикат като въпрос и да..

публикувано на 06.07.20 в 11:12

Преоткрийте Северното Черноморие

Дългото чакане на границата с Гърция върна българските туристи по родното Черноморие.  Традиционно повечето места по южното крайбрежие са по-популярни, но северно от Варна има също много добри идеи за почиващите. НОС КАЛИАКРА Намира се на 12 км от..

публикувано на 06.07.20 в 10:14

Шест екипа артисти творят на дигиталната дъска на фестивала 180°

Седмото издание на фестивала за експериментално изкуство 180° тази година ще бъде не само седмица, а почти месец и в много по-дигитален вид. Единственият по рода си в региона фестивал-лаборатория, който поставя в центъра си процеса на творческо..

публикувано на 03.07.20 в 12:18

Над 60 иновативни разработки демонстрираха 100 ученици от ТУЕС

Над 60 иновативни технологични разработки демонстрираха 100 ученици от VII до XII клас от Технологично училище „Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет, София. Демонстрациите са част от първото виртуално изложение на ученически проекти..

публикувано на 03.07.20 в 10:51

Да не ползваме еднократно пластмаса поне през месец юли

През последните години милиони тонове пластмаса замърсяват околната среда, но „светлината в тунела“ идва от хората, ангажирани с проблема, които стават все повече. Дори и сред децата. Всеки с индивидуалното си поведение и пример може да..

публикувано на 03.07.20 в 10:38

Направи ли Covid-19 българите по пестеливи

50% от хората в световен мащаб са анулирали плановете си за лятото. Това показва “Летен барометър” - международно изследване на “Фератум” с въпроси, които тази година са свързани с Covid-19 и финансовите планове през 2020 г. В него са включени домакинства..

публикувано на 02.07.20 в 14:41