Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.

Вашето делнично късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Какво по-вкусно има от първата глътка кафе в съботната сутрин?
Отговорите са два и ще откриете в чаровните гласове Александра Илиева и Петя Калнакова. Всяка събота между 09 и 12 часа.

А, неделята?! Тя е специална - "Радиокафе" на път.
Слушайте внимателно, защото започва от 9 и продължава до 12 часа.

Публикации

Компютърното и човешкото в една спешна болница

Как изглежда израелският Пирогов? Кореспондентите на БНР в Тел Авив Феня и Искра Декало присъстваха на откриването не на обновената, а направо построена наново и оборудвана според последните постижения на медицинската техника болница за спешна помощ към..

публикувано на 07.08.22 в 11:41

Блясъкът на лятото и отвъд него

Като медиен партньор на Summer Bright Awards, БНР имаше привилегията в лицето на водещата Анелия Торошанова да връчи и трите награди в една от категориите - право. Събитието бе анонсирано предварително при нас тук , Ето и носителите на приза в някои от..

публикувано на 07.08.22 в 11:05
Жан Мар

Музиката трябва да е диалог

Преди време тук  ви разказахме за бъдещата песен на Жан Мар  "Aint just a thing", време е и да я чуем, представена лично от него: "В момента съм 50:50 между България и Швейцария, старая се към 80:20. Записвам с музиканти от "Jeremy?". Това е втората..

публикувано на 07.08.22 в 10:47
С Мирослава Георгиева

Чрез конфликта човек показва силните и слабите си страни

Конфликтната личност като градивен елемент в работния екип. Как може да сплоти екипа един конфликт? Гостуване на психолога Мирослава Георгиева  по повод семинара ѝ по темата: "Понякога конфликтната личност действа като катран в кацата мед. Но тези..

публикувано на 06.08.22 в 11:54

От покрива към Вселената

„ Търсене на живот във Вселената “ - Ratio Rooftop Party в Музейко на 9 август от 19 ч. Подробностите от Петър Железов: "Събитието е на покрива на "Музейко". Ще разговаряме с астрофизик и астроном, с микробиолог, ще вперим поглед към небето. Ще си..

публикувано на 06.08.22 в 10:58

Зелените библиотеки като мотивация

Зелените библиотеки в София не са новост сами по себе си, но повече за тях от директора на Столична библиотека Юлия Цинзова: "От тази година през септември ще минем и през големите градини на кварталите. Досега в 7-те години сме приели около 7000 нови..

публикувано на 06.08.22 в 10:24

"Културама" разчупва рамките

Изключителни музикални артисти от Великобритания, Германия, Франция и Испания, гостували на световни сцени, ще посетят столицата ни по покана на организаторите от Фондация "Културни перспективи" за четвъртото издание на фестивала "Културама"..

публикувано на 05.08.22 в 15:39

Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" се открива в Боровец

От днес до 9 август ще се проведе първото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" . Събитието носи името на основателя на джаз фестивала в Банско. Д-р Илиев ( ►) го организира за пръв пот през 1998 г. Оттогава за повече от..

публикувано на 05.08.22 в 12:48

Пластмаса срещу храна за животни

На много места в София вече има поставени кучемати , които пускат храна за куче или котка срещу пластмасова бутилка или алуминиево кенче. Михаил Нинов е бизнесмен , който стартира проекта с кучематите от любов към животните. Първият поставя пред..

публикувано на 05.08.22 в 11:55

Животът е странстване, душата е с огромен потенциал

"Животът е странстване. Любовта е дом" – тази констатация прилича на афоризъм, но всъщност е последното книжно заглавие на писателката Кристина Митева. По нейни думи изданието представлява сборник от текстове – есета, кратки разкази,..

публикувано на 05.08.22 в 11:30