Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания. Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания на "Радиокафе" от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са

  • Лили Големинова и Константин Лавсов 
  • Гергана Пейкова и Мартен Роберто.

Публикации

"Крушево рок фест" - много послания в задушевна атмосфера

Шотландецът Джонатан Тейлър Бритункули живее в България от 2011 година насам. След кратко посещение, той се влюбва в красотата на страната ни и не след дълго изгражда свой дом в севлиевското село Крушево, където в момента преподава английски език..

публикувано на 17.07.19 в 10:05

Две заглавия от книжарницата - за родителство и за млади читатели

Днес отново надникваме във витрината на книжарницата, на път за морето или в друга посока, но изцяло подвластни на лятото. И днес на помощ в морето от литература идва Темз Арабаджиева с избор и мнение. Първото заглавие, на което се спираме, е..

публикувано на 16.07.19 в 12:12

Банкя е в разгара на традиционните Горѐшляци

През тази седмица в Банкя се провежда традиционният празник Горѐшляци. В средата на юли районът отбелязва празника на минералната вода и дълголетието. Това би трябвало да е най-топлото време от годината и тогава се счита, че водата в курортния град е..

публикувано на 16.07.19 в 10:35
Иванка Василева

Граовци - гостоприемни, игроорци, умеят да се веселят и да пазят традициите

Първата от срещите ни на второто издание на Църногорския събор, където спря пътуващото ни Радиокафе, беше с една чудесна дама - Иванка Василева . На събитието тя беше водеща и не само обявяваше и разказваше за всяко изпълнение и всеки участник, но и..

публикувано на 15.07.19 в 15:13

В нов литературен маршрут Катя Зографова разказва за Вазов, Яворов и Вапцаров

Специалните Литературни маршрути , водени от известни български писатели, продължават. Те започнаха през май т.г. и са организирани от фондация „Прочети София“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. Първите Литературни..

публикувано на 15.07.19 в 13:27

Бойко Синапов: Опитваме се да запазим българските породи животни

Опитваме се да запазим българските породи животни и родните продукти, които произвеждат животновъдите, заяви пред Райдио София Бойко Синапов - председател на "Обединени български животновъди". Организацията представи редица животни, характерни за..

публикувано на 15.07.19 в 12:28

Влогърите - нови модерни автори за тийнейджърите

Поредица от постижения (класирания и награди) отчита издателство "Егмонт" на книгите, написани от деца-влогъри. Преди дни Националната детска Вазова награда за литература 2019 г. бе присъдена на младата авторка Изабел за книгата й „Щастливей“, издадена..

публикувано на 15.07.19 в 10:02
Народният театър „Иван Вазов“

Патронът Иван Вазов - в центъра на новия сезон на Народния театър

Народният театър ще посвети новия си сезон на своя патрон Иван Вазов. През 2020 г. се отбелязват 170 години от рождението и 100 години от смъртта на големия писател. Проектът е наречен "Необозримостта Вазов", съобщи драматургът Мирела Иванова...

публикувано на 12.07.19 в 16:08

Програмата „Забавно лято, грижовна есен" е за деца, възрастни и предприемачи

За пета поредна година в пет български региона, 12 общини, 25 градове и села ще се проведе поредното издание на програмата „Забавно лято, грижовна есен". Програмата за социална отговорност има за цел да подпомага местните общности в..

публикувано на 11.07.19 в 10:55

Музикалният фестивал "Vola Open Air" отново ще зарадва меломаните

Музикалният фестивал "Vola Open Air" отново ще зарадва меломани и любители на планината в края на месец юли. Събитието ще се проведе на връх Околчица, в природен парк Врачански Балкан и за първи път ще продължи цели три дни - от 26 до 28 юли...

публикувано на 11.07.19 в 10:16