ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Фейсал Ал Адуани: Има перспективи за разширяване на икономическото сътрудничество между Кувейт и България

Снимка: Посолство на Кувейт в България
50 години след установяването на дипломатическите отношения между Кувейт и България, те са образцови и се характеризират с взаимно уважение и градивно и положително сътрудничество в интерес на двете приятелски страни.

Това каза в интервю за предаването „12+3“ Негово Превъзходителство Фейсал Ал Адуани - посланик на Държавата Кувейт у нас.

Българо-кувейтските отношения обхващат абсолютно всички области - икономика, политика, инвестиции, туризъм, култура, всичко. Има широки перспективи за разширяване на икономическото сътрудничество между нас, а и двете страни имат  планове и визия за укрепване на икономическите, търговските и инвестиционните отношения. Имаме пътна карта за бъдещето на тези отношения през тази година.

Запитан дали сблъсъкът между „Мюсюлмански братя“ и светски настроената част на Египет може ли да повлияе върху цялостната стабилност в Близкия изток, дипломатът заяви:

Оптимист съм, че нещата в Египет се развиват към стабилност в бъдеще. Има и пътна карта, одобрена от египетското правителство за излизане на страната от кризата и връщане към нормалното си състояние, за постигане на стабилност и благоденствие за египетския народ.

Според посланикът на Кувейт преговорите между Израел и палестинските власти могат да доведат до разрешаване на основния близкоизточен въпрoс:

Държавата Кувейт подкрепя всички мирни усилия за разрешаването на близкоизточната криза и решаването на палестинския проблем на основата на решенията на международното право и на Арабската лига по въпроса. Ние призоваваме международната общност да упражни активната си роля в оказването на натиск върху Израел да изпълнява решенията на международното право и да се създаде напълно суверенна и независима палестинска държава със столица Йерусалим. 

Интервюто можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!