ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Тори Еймъс идва този петък в София с албума "Unrepentant Geraldines" и виенски роял

Снимка: EventEase
Американската изпълнителка Тори Еймъс ще бъде в София в зала "1" на НДК на 20 юни. Тя ще представи новия си студиен албум "Unrepentant Geraldines".

Певицата - текстописец, пианист и композитор, е многократно номинирана за наградите "Грами" и на MTV за хитове като "Crucify", "Cornflake Girl", "Silent All These Years", "God", "Caught a Lite Sneeze", "Spark", "А Sorta Fairytale" и много други. През 1986 г. Еймъс създава групата "Read", заедно с барабаниста Мат Соръм, който по-късно става част от "Guns N' Roses" и "Velvet Revolver".

Тори Еймъс е от малкото алтърнатив рок артисти, ползващи пиано като основен инструмент. Тя създава уникални акустик кавъри на рок песни като "Smells like Teen Spirit" на "Нирвана", "Karma Police" на "Рейдиохед", "Losing My Religion" на R.E.M и други.

Тори Еймъс ще бъде в София с личния си роял - един от най-луксозните концертни модели на австрийската марка Bösendorfer, създаден с препоръките на виртуозните пианисти и композитори, които я ползват. В София Тори ще изсвири както парчета от Unrepentant Geraldines, така и някои от най-популярните песни в почти 30-годишната си кариера.

Подгряващи изпълнители на първия й концерт в България ще бъдат британците Хана Лу и Тревър Мос.

Чуйте интервюто на Юлия Владимирова с Мария Недевска от EventEase.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!