Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Акценти
Майли Сайръс

Майли Сайръс записва кавъри на "Металика"

Американската поп-рок певица Майли Сайръс обяви албум, който ще съдържа само кавър песни на хеви метъл групата "Металика". „Работим по албум с кавъри на "Металика" и в момента съм заета с това. Радвам се, че във всичко това, при всички тези условия,..

публикувано на 21.10.20 в 14:29

Van Cock - пет години по своя пътека

Сърф рок групата Van Cock вече има зад гърба си пет години история. И ще отбележи рождения си ден с парти тази вечер в един от столичните клубове. Фронтменът на групата и виден софийски бохем Лъчезар Босаков е идеологът, събрал приятели, за да се роди..

публикувано на 14.10.20 в 18:05

"Пърл Джем" стриймва концерт за 30-годишнината от първата изява на сцена

Американската група "Пърл Джем" ще отбележи 30-ата годишнина от първото си излизане на сцената с концерт, който ще бъде стриймван в интернет, съобщава Контактмюзик. Бандата на Еди Ведер ще празнува в родния им град Сиатъл. Музикантите ще зарадват..

публикувано на 13.10.20 в 17:37
Орнела Ванони

Компилация на Орнела Ванони с гостуващи джазмени

Вторият октомврийски "Слънчев джаз+" започва с няколко джаз-дами. Началото е от компилацията на Орнела Ванони с гостуващи джазмени - от китариста Джордж Бенсън в популярната "E penso a te" до двойката Елиан Елиас - Ранди Брейкър в "Canzone per te"...

публикувано на 09.10.20 в 09:25
Алек Кирев

Алек Кирев гостува в Радио София

В днешното издание на „Настроение с Лили“ гост ще бъде талантливият български музикант и автор на песни Алек Кирев. Тази година той бе сред финалистите на международния фестивал за автори-изпълнители Sofia Singer Songwrite Fest . През..

публикувано на 08.10.20 в 09:20
Еди Ван Хален

Светът се сбогува с рок легендата Еди Ван Хален

Еди Ван Хален, световно известен китарист, роден в Холандия и добил популярност в САЩ, почина от рак на 65-годишна възраст, съобщи синът му Волфганг Ван Хален в Туитър. "Не мога да повярвам, че трябва да напиша това, но баща ми Едуард Лодевейк..

публикувано на 07.10.20 в 10:23
цигулка и партитура

Осем седмици барокова музика и уъркшоп за певци и инструменталисти

ХІV фестивал „Изкуството на барока“ ще се открие с концерт на ненадминатия майстор на блокфлейтата Ерик Босграаф на 6 октомври в 18:00 часа, в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ (Ларгото), съобщиха за Радио София..

публикувано на 05.10.20 в 13:21

Боби МакФерин и Чик Кърия в петъчна джаз вечер

Първият октомврийски "Слънчев джаз+" започва от едно слънчево място - Испания, с вокализите на Боби МакФерин и пианото на Чик Кърия на живо.  Продължението е със свързания с първия фестивал за континентален и латино джаз в Мадрид, който ви представихме от..

публикувано на 02.10.20 в 08:35

Поети с китари гостуват в „Настроение с Лили“

Поети с китари гостуват в „Настроение с Лили“ В днешното издание на "Настроение с Лили" гости ще бъдат Десислава Киневирска, с псевдоним Jessiah и Борис Жеков . Двамата са автори-изпълнители, които участват в конкурсната програма на..

публикувано на 01.10.20 в 10:08

Приказки по ноти в Политехническия музей

Приказки по ноти в Националния политехнически музей . Това е представлението на двете дами от проекта Приказки по ноти - Цвета Мишкова - Цветоплети и Миа Малина . Става дума за театрално музикален спектакъл, в който са включени предмети от бита,..

публикувано на 30.09.20 в 13:23